World Press Photo tentoonstelling, gaan!

by Imke

Afgelopen weekend was ik bij de opening van het World Press Photo Exhibition. Een samenvatting van de mooiste, meest indrukwekkende foto’s uit categorieën als sport, mensen, natuur, milieu en actualiteit.

Zelden word ik zo beklemmend gevangen door foto’s, zo meegezogen in het moment. De een naar de ander had mij in zijn greep en lieten mij de rest van de dag niet meer los. Huizenhoog kippenvel. Van natuurfoto’s uit Zuid-Afrika die een tedere glimlach ontlokken tot aan mensen in hun dagelijkse habitat met gezichts- en lichaamsuitdrukkingen die je nog dagenlang achtervolgen. De World Press Photo Exhibition 2018 toont de meest spraakmakende en indrukwekkende nieuwsfoto’s van het afgelopen jaar.

De opening werd ingeleid met een korte lezing van ANP-directeur Bas van Beek met een muzikale kers op de taart: de Rotterdamse singer/songwriter WARD, winnares van de Grote Prijs van Rotterdam 2018. Een kleine zangeres met een loepzuivere stem die mij eveneens kippenvel bezorgde.

Hoe worden de foto’s gekozen?

World Press Photo kiest al sinds 1955 de meest imposante nieuwsfoto’s van het jaar. Sommige foto’s zijn iconisch geworden, bijvoorbeeld een naakt meisje dat wegloopt van een napalmaanval in Vietnam; een boeddhistische monnik die zichzelf in brand heeft gestoken. Dankzij het werk van bekroonde fotografen blijven heftige gebeurtenissen en misstanden in de wereld niet ongezien en in ons geheugen gegrift. De bekroonde foto’s worden verzameld in een tentoonstelling die naar 45 landen reist.

And the winner is …..

In april 2018 koos de internationale jury uit 73.044 inzendingen van 4.548 fotografen uit 125 landen de foto ‘Venezuela Crisis’ van Reinaldo Schemidt uit Venezuela als winnaar. Hij fotografeerde José Víctor Salazar Balza toen die vlam vatte tijdens gevechten met de oproerpolitie bij een protest tegen president Maduro in Caracas. Dit beeld wordt letterlijk op je netvlies gebrand.

Lees ook:  Oranje GiG Hard Seltzer: maak je koningsdag nog feestelijker!

Tot en met 10 februari kun je de World Press Photo tentoonstelling in het WTC in Rotterdam bekijken. Gaan!

 

 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy