Welke woonstijl past bij jou?

by Redactie

Zoveel smaken, zoveel stijlen interieur. Maar welke woonstijl past nu bij jou? Wij zetten een aantal stijlen voor je onder elkaar. Vind je het moeilijk kiezen? Het mixen en matchen van verschillende stijlen is dan ook altijd nog een mogelijkheid!

Scandinavisch

Wil je graag rust in je huis, dan is de Scandinavische stijl waarschijnlijk wel iets voor jou. Deze woonstijl kenmerkt zich door veel natuurlijke materialen, lichte kleuren en strakke lijnen. Het is overigens niet per se dat je zo min mogelijk meubels moet gebruiken, maar het is eerder de keuze voor een bepaald type meubels en het zorgvuldig neerzetten van woonaccessoires. Veel gebruik van dressoirs en kasten met ‘slanke’ poten. Op die manier creëer je lucht in je huis.

Klassiek

Ben je niet vies van een beetje luxe en elegantie, dan is klassiek wat past bij jou. Denk niet meteen aan een kamer vol Renaissance prullaria, maar eerder aan een luxe hotelkamer vibe. Mooie marmerelementen, visgraatpakket op de vloeren, bruin- en wittinten, gouden en zilveren details. Wonen in een klassiek interieur is als wonen in een persoonlijke weelde.

Minimalistisch

Deze stijl heeft wat gelijkenissen met de Scandinavische stijl, maar gaat echt uit van de less is more gedachte. Kies voor een paar eye catchers die je inrichting tot een geheel maken. Liefst in één kleur of tint. Ook hier zijn weer veel strakke lijnen te zien. Accessoires zijn minimaal aanwezig en de kunst aan de muren is over het algemeen abstract.

Vintage

De vintage stijl neemt steeds vaker de populaire industriële stijl over. De basis is namelijk wel industrieel te noemen; een betonnen vloer, ‘rauwe’ muur-elementen (je kan ook kiezen voor een mooi steen behang in dit geval) en grijstinten. De vintage elementen geven echter de kleur. Denk aan mooie oude kasten die een nieuw leven krijgen, kleurige tweedehands vloerkleden, oude designstoeltjes die je opnieuw laat bekleden met een opvallende tint.

Lees ook:  Twee linkerhanden? Zo wordt klussen in huis toch leuk

Bohemian

Haal Ibiza haar je huis! Is bohemian jouw ding, dan is je inrichting bont gekleurd. En dat hoeft zeker niet schreeuwerig te zijn. Denk eerder aan exotisch. Een gezellige mix van alle werelden. Liefst met veel lekkere wegzakkussens en banken. Ook materialen als rotan en riet is veel gezien in deze trend.

Foto header via iStock, credits: KatarzynaBialasiewicz

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy