Vakantie vieren doe je zo – 5 tips

Vakantie vieren doe je zo – 5 tips

Van vakantie voorpret tot aan de overgang naar het ‘normale leven’ weer ná je vakantie… Vakantie vieren is een kunst op zich. Kom je thuis van vakantie met het gevoel dat je aan vakantie bent? Dan doe je namelijk toch echt iets verkeerd. Hoe je dat gevoel voorkomt en echt kan genieten van je vakantie? Lees dan deze tips!

1) Voorpret is het halve werk

Het toeleven naar een vakantie kan je al heel veel voldoening en een positief gevoel geven. Het delen van dat gevoel ook. Daarom is het boeken van een last minute ook niet per se aan te raden. Want wil je immers meer van je vakantie genieten, dan is de aanloop daar naar toe zeker zo belangrijk.

2) Stel je niet té flexibel op

Ben je geen kampeer-type, laat je dan vooral ook niet verleiden wél te gaan kamperen. De kans dat het tegenvalt is dan toch wel hel groot. Durf, wanneer je niet alleen reist maar met een groep of partner, dus je mening te zeggen. Er zijn zoveel soorten vakantie vieren en activiteiten, van slapen in een yurt tot aan luxe villa of mobiele duntep bungalof of chalet, dat het belangrijk is jouw voorkeur uit te spreken. Voor elk budget is er altijd wel iets te vinden. Kortom, stel je niet te flexibel op, maar laat jouw wensen ook vooral spreken. Het is immers ook jouw vakantie!

3) Keep it simple

Waar worden we nu het meest gelukkig van tijdens een vakantie? Vaak van de meest simpele dingen, zoals lekker eten en relaxt een boek kunnen lezen. Maak het jezelf dan ook niet al te moeilijk en leg de lat vooral niet te hoog. Het zijn op een nieuwe plek maakt an sich al gelukkig(er).

Lees ook:  The Ocean Cleanup goodies

4) Maak herinneringen

Natuurlijk is het niet aan te raden om continue overal foto’s en video’s van te maken. Als je dat doet, dan beleef je je hele vakantie door een beeldscherm. Niet gezellig. Neem bijvoorbeeld een polaroid camera mee, dan kan je ter plekke toffe herinneringen maken. Of schrijf af en toe wat op in een notitieboekje. Dat zijn de leukste dingen om later terug te zien of lezen.

5) Leef in het moment

Als je op vakantie bent, helemaal wanneer het maar 8 of 10 dagen is, probeer dan in het moment te leven. Neem niet te veel contact op met het thuisfront, dat geeft over het algemeen alleen maar ruis. Back home gaat het heus wel door, ook als jij er een keer een weekje niet bent. Helemaal wat betreft werk.

Foto header via iStock, credits: seb_ra

Categories Travel

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Vakantie vieren doe je zo – 5 tips

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *