Top 5 ‘instagrammable’ steden in Europa

by Jill Buitenhuis

Een nieuw jaar betekent natuurlijk ook weer… nieuwe steden ontdekken en weekendjes weggaan! Je plant een stedentripje omdat je graag een nieuwe plek van de wereld wil ontdekken. Maar dit is natuurlijk niet de enige reden. Op een stedentripje moeten er ook heel veel foto’s gemaakt worden, om je feed een goede update te geven. We hebben de 5 meest instagrammable steden van Europa op een rijtje gezet. Lekker dichtbij en het absoluut waard om een bezoekje aan te brengen:

1) Londen

‘’A bad day in London is still better than a good day anywhere else.’’ Deze stad heeft in principe geen uitleg nodig. Wanneer je je Instagram opent is er altijd wel een foto te zien die in Londen gemaakt is. Deze stad is bruisend en overweldigend, maar tegelijkertijd ook weer heel cosy en fijn. Een wereldstad, waar je heel veel plekken hebt om tot rust te komen en te genieten van de omgeving.

2) Istanbul

Deze stad verwacht je misschien niet in dit rijtje, maar deze parel hoort hier hoe dan ook thuis. Istanbul ligt in het Europese en Aziatische deel van Turkije, waardoor het westen en het oosten bij elkaar komt in een stad. In deze stad vind je veel culturele bezienswaardigheden, waar je hele toffe en originele foto’s kunt maken. Een echte aanrader is om een luchtballonvaart te maken. Het uitzicht is adembenemend en dit zal ook terug te zien zijn op je foto.

3) Barcelona

In Barcelona kun je ontzettend variëren met het maken van foto’s. Zo kun je ervoor kiezen om te fotograferen in de sfeervolle straten, waar je je ogen uitkijkt door de gebouwen die er zijn. Ook kun je tranquillo op het strand een cocktail bestellen en daar je foto nemen. In Barcelona zijn de mogelijkheden oneindig.

Lees ook:  Van middeleeuws tot modern; op naar de Hanzesteden

4) Berlijn

De kunst, cultuur en geschiedenis van de Duitse hoofdstad zorgt ervoor dat een stedentrip naar Berlijn een gegarandeerd succes is. Ook heeft Berlijn wijken waar veel street art te vinden is. Street art doet het altijd erg goed op de foto en zorgt ervoor dat je feed lekker opvalt. Breng ook een bezoekje aan de muur of Reichstag. Bovenop dit gebouw vind je een dakterras, waar je de skyline van Berlijn kunt bewonderen.

5) Praag

Last, but not least. Praag. De Tsjechische hoofdstad is geschikt voor jong en oud en heeft plekken, waardoor je de stad niet meer wil verlaten. Praag wordt ook wel gezien als een van de mooiste steden van Europa. Ga een wandeling maken langs de Vltava rivier. Ontdek de mooie bruggen en neem uitgebreid de tijd om hier foto’s te maken. Vervelen in Praag is geen optie.

Foto header via iStock, credits: Photosensia

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy