Tips voor een betere nachtrust (én productiviteit!)

by Redactie

Slapen is een ontzettend belangrijk onderdeel van je leven. Wanneer je een goede nachtrust hebt dan kan je lichaam zich ook op een gezonde manier resetten en opladen voor een nieuwe dag. Slaap je slecht dan heeft dat onder meer zijn weerslag op je productiviteit én je humeur. Ben je geen goede slaper, dan heb je daarom wellicht iets aan de volgende tips:

1) Eten en drinken

Wat eten en drinken betreft zijn er een paar belangrijke regels. Dat is onder andere dat je na acht uur ’s avonds beter niets meer kan nuttigen (met een volle maag naar bed is niet bevorderlijk voor het inslapen), het liefst geen of niet te veel alcohol drinken en koffie in de avond laten staan (net als thee, waar dan wel geen cafeïne in zit, maar wel theïne).

2) Je slaapkamer

Loop je slaapkamer eens grondig na. Wat is de sfeer? Is het misschien te druk in je slaapkamer, te rommelig of heeft het wel wat extra gezelligheid nodig? Het zijn allemaal factoren die ook kunnen meespelen in het maken van een goede nacht. Misschien is een nieuw dekbedovertrek kopen al de oplossing, maar misschien moet het meer rigoureus worden aangepakt. Schroom ook niet om hulp in te schakelen van bijvoorbeeld een interieur stylist.

3) Temperatuur

Over het algemeen genomen is een té warme slaapkamer niet goed. Wanneer het ongeveer 18 graden is, is je slaapkamer op optimale temperatuur zo blijkt. Heb je een elektrische deken? Zet deze dan ook niet al te warm.

Lees ook:  Padel trends: een overzicht van één van de populairste sporten van Nederland

4) Zuurstof

Naast een temperatuur die niet te hoog moet zijn, is er ook het belang van genoeg zuurstof in je kamer. Lucht je slaapkamer gedurende dag goed zodat er frisse lucht kan binnenkomen. Koop daarnaast een aantal goede kamerplanten. Planten voorzien een ruimte ook van zuurstof en staan daarnaast ook nog eens hartstikke leuk.

5) Bewegen

Gedurende dag voldoende beweging krijgen helpt bij het hebben van een goede nachtrust. Wel is het van belang om vlak voordat je naar bed gaat niet al te actief meer te zijn. Je adrenaline zal dan namelijk nog te hoog zijn, waardoor je waarschijnlijk niet goed in slaap kan komen.

Foto header via iStock, credits: SARINYAPINNGAM

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy