Snelweg Sprookjes maken van je autorit een interactief voorleesmoment

by Imke Walenberg

Een interactieve luisterapp voor kinderen die werkt op alle snelwegen in Nederland en die niet alleen objecten in de directe omgeving van de snelweg, maar ook het weer, het verkeer en de tijd in de luisterverhalen integreert. Dat is in het kort de net nieuw, door Volkswagen, gelanceerde app ‘Snelweg Sprookjes.’ Gisteren was de lancering en kon hoofdredacteur Imke de app gelijk even in een auto uitproberen met dochter Hille.

Interactief voorleesmoment

Dagelijks brengen duizenden kinderen tijd door in de auto en met de app creëert Volkswagen een interactief voorleesmoment voor het hele gezin. Voornaamste reden voor de nieuwe app: kinderen kijken tegenwoordig eerder naar een beeldscherm dan naar buiten. In 2018 is de zogenaamde ‘schermtijd’ onder kinderen zelfs sterk toegenomen. Ter illustratie: basisschoolleerlingen maken minimaal een keer per dag gebruik van de televisie (70 procent), tablet (51 procent) en smartphone (47 procent). En dat terwijl het aantal uren dat gelezen wordt minder dan een uur per dag is! Door kinderen op een interactieve manier ‘voor te lezen’ in de auto, worden ze op zowel taalkundig als creatief gebied gestimuleerd.

Snelweg Sprookjes maken van je autorit een interactief voorleesmoment

Vier luisterverhalen

Snelweg Sprookjes biedt vier super leuke en heel verschillende interactieve luisterverhalen, geschreven door bekende schrijvers onder wie Herman en Babette van Veen (Babette was ook aanwezig bij de lancering), Daan Remmerts de Vries en Joke van Leeuwen. Wij luisterden onder andere naar het verhaaltje over Joekeltje tijdens onze test-autorit en het was een oprecht leuke en verrassende ervaring. Zelfs wanneer je even in stilstaand verkeer terecht kwam of je reed langs een groot reclamebord, dan werd dat meegenomen in het verhaal. Niet alleen voor kinderen leuk, maar dus ook voor de ouder(s).

Lees ook:  Review: SQUID, een nieuws-app voor jong (en oud)

Nice to know: dee app is tot stand gekomen in samenwerking met De Nationale Voorleesdagen. De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van 23 januari tot en met 2 februari 2019 en is een project van Stichting Lezen.

Nu te downloaden

Snelweg Sprookjes is vanaf vandaag, een week voor de start van de Nationale Voorleesdagen, gratis te downloaden voor zowel Android als iOS. De app is bedoeld voor kinderen vanaf 5 tot en met 11 jaar. Meer informatie over deze innovatieve en interactieve luisterapp is te vinden op www.volkswagen.nl/snelwegsprookjes.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy