Sneakers gemaakt van koffie

Sneakers gemaakt van koffie

Veganistische sneakers gemaakt van echte koffie, klinkt als een surrealistisch concept, maar het bestaat echt. Het Duitse sneaker merk nat-2 ™ heeft het namelijk werkelijkheid gemaakt. Met als resultaat niet alleen een super duurzame schoen, maar ook nog eens erg good-looking sneaker.

Sneakers gemaakt van koffie

Sneakers gemaakt van koffie

Schoen die naar koffie ruikt

De honderd procent veganistische sneaker is voor ongeveer 50% procent (hangt af van de stijl van de schoen) gemaakt van gerecycled koffiedik, koffiebonen en koffieplanten. De koffiegeur is zelfs nog aanwezig! De textuur van het materiaal is heel zacht, maar tegelijkertijd kan je wel de natuurlijke textuur van de koffie goed zien. Het type koffie dat wordt gebruikt, varieert afhankelijk van een duurzame beschikbaarheid.

Sneakers gemaakt van koffie

De onderdelen die eruit zien als suede of nappaleder zijn gemaakt van gerecyclede PET-flessen. De lijm die gebruikt is, is vrij van dierlijke ingrediënten. Daarnaast zijn de buitenzolen gemaakt van echt rubber. Je moet er wel wat geld voor over hebben; voor 390 Euro zijn ze van jou.

Afbeeldingen via de website van nat-2 ™.

Lees ook:  15 x Fair Fashion in Den Haag

0 comments on “Sneakers gemaakt van koffie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *