Review Salomon Nocturne Sense trailschoen: ready to play?

by Petrick de Koning

Blue monday is gelukkig weer achter de rug, maar voor veel mensen is de winter sowieso niet de meest actieve periode. Kou, nattigheid en donkerte zijn geen ideale omstandigheden om na je werk je renschoenen aan te trekken. Dan scheelt het enorm als je zeker weet dat je comfortabele, warme en vooral waterdichte renschoenen hebt. Salomon daagde ons uit om hun nieuwe Salomon Nocturne Sense running shoe te testen. En niet zomaar. Ze organiseerden hun eigen Westerpark Trail Run.

Onder leiding van twee topatleten (Suzan Nieman en Tim Pleijte) uit Team Salomon trokken we het donkere en natte Westerpark in (video). Natuurlijk niet zonder een goede warming-up. Wat meteen opvalt aan de nieuwste Salomon schoenen is dat ze direct als gegoten zitten. Ze voelen aan als comfortabele sloffen. Tegelijkertijd zorgt dit model wel voor goede demping, stabiliteit en stevigheid. En niet onbelangrijk: je voeten blijven warm en droog!

Review Salomon Nocturne Sense trailschoen: ready to play?

Review Salomon Nocturne Sense trailschoen: ready to play?

Geen slipgevaar

Stabiliteit en grip zijn bij trailrunning extra belangrijk omdat je je buiten de gebaande paden begeeft. In het Westerpark heb je het dan vooral over grasheuvels en bosschages. Zeker als het gras nat is, moet je goed opletten. Een schuiver is dan namelijk snel gemaakt. Dat voorkom je door niet te veel op je hak te leunen en je armen te gebruiken voor de juiste balans. De speciale zoolstructuur die Salomon ontwikkelde, helpt ook enorm. Speciale rubberen ‘schubben’ zorgen dat je op alle ondergronden – nat en droog – goede grip hebt. Dus ook als je een modderig pad langs een spoorheuvel trotseert. Een natte boomwortel, steen of andere obstakels leveren dan geen slipgevaar op.

Lees ook:  Betoverende plekken voor een droomvakantie binnen Europa

Review Salomon Nocturne Sense trailschoen: ready to play?

Veilig op pad

Een ander aspect waar Salomon goed over nagedacht heeft, is zichtbaarheid. Wij liepen met een hoofdlamp om ons pad goed te kunnen kiezen – scherm deze wel even met je hand af als je met iemand praat. Het is echter ook fijn als andere weggebruikers je goed zien. Daarom heeft Salomon de Nocturne Sense uitgerust met 360° reflectiestrepen. Zo weet je in de duisternis en bij slecht licht zeker dat je veilig kunt sporten.

Review Salomon Nocturne Sense trailschoen: ready to play?

Conclusie

Vooraf dacht ik dat ik vooral van de vlakke kilometers was. De Westerpark Trail Run heeft duidelijk gemaakt dat hier geldt: onbekend maakt onbemind. Het was zelfs met regen, kou en duisternis tof om met professionals door het Westerpark te banjeren. Het uitgangspunt is plezier hebben. Een heuvel of regenplas is geen hindernis maar een buitenkans om je loopsessie nog leuker te maken. En dan is het super dat je weet dat je fundament – je voeten – veilig en comfortabel opgeborgen zitten in de Salomon Nocturne Sense running shoe. Voor mij geldt nu zeker: I’m ready to play.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy