Review Protest Sportswear: comfortabel én in stijl de Franse pistes af

by Petrick de Koning

Hoe kan een land zonder bergen toch één van de coolste skikledingmerken voortbrengen? Okay, dat klinkt niet logisch. Protest Sportswear  bewijst het. De fashion georiënteerde sportswear van dit toffe merk komt gewoon uit ons eigen platte landje. Inmiddels weten we uit ervaring dat dit totaal niets afdoet aan de kwaliteit en looks van deze wintersportkleding, integendeel! Onze skiënde redacteuren Petrick en Bette reisden na de kerst af naar Les Menuires in Frankrijk om hun Protest skiuitrusting aan een wintertest te onderwerpen. En met succes: ze hielden het heerlijk droog en warm. En dat alles met een superstrakke look. Wat wil je nog meer op de piste?

Skiën begin januari is heel wat anders dan wintersport in de krokusvakantie. Hoewel de sneeuw vaak prima is, kan het weer rond Oud en Nieuw zeer grillig zijn. Alles tussen een lekker zonnetje, 20 graden vorst en een sneeuwstorm is mogelijk. En behalve de sneeuwstorm bood Les Trois Vallées dit jaar al deze varianten. ’s Ochtends in de lift kon het nog bitterkoud zijn, terwijl rond het middaguur het kwik steeg door een lekker zonnetje. De sets van een Tailgrab 18 skijas en een Miikka 17 ski-/snowboardbroek (man) en de Bellini jas met Kensington ski trousers (vrouw) bieden in ieder geval optimale bescherming en ventilatie om onder wisselende omstandigheden comfortabel te skiën.

Waterbestendige outfits

Beide jassen maken deel uit van de Geotech-serie van Protest Sportswear. 10K waterbestendigheid zorgt ervoor dat je lekker droog blijft. Sneeuw en andere nattigheid krijgen niet de kans je jas binnen te dringen. Bovendien zorgt de slimme sneeuwvanger dat je ook bij een val niet onaangenaam verrast wordt. Als je tijdens een pittige afdaling transpireert van de inspanning, hoef je ook niet bang te zijn dat je onderlaag vochtig wordt. Transpiratievocht wordt ook aan de binnenkant afgevoerd. En als je het toch te heet krijgt, zet je gewoon de speciale ventilatieritsen open. Natuurlijk zijn de jassen voorzien van zakken op strategische en logische plekken, en de ritsen zijn volledig gesealed. Ook met je handschoenen aan haal je snel iets uit je zakken.

Lees ook:  Living the American Dream: in deze Airbnb's lukt dat zeker!

Maximale bewegingsvrijheid

De tijd dat skikleding als een hobbezak om je heen hing, is gelukkig allang voorbij. Zowel de jassen als de broeken zijn slim fit, zonder de bewegingsvrijheid te beperken. De strakke snit zorgt voor veel comfort zonder belemmeringen tijdens de afdalingen of in de lift. De Miikka broek heeft een waterafstotende coating (20K) en praktische bretels. In combinatie met getapete naden en een sneeuwvanger weet je zeker dat je het droog houdt. Ook als je even – bewust of onbewust – off piste gaat. De bewegingsvrijheid en warmte zit bij de Kensington broek ook meer dan goed. Versteviging op strategische plekken houdt je lekker droog als je onverhoopt in de sneeuw terecht komt.

Zelfverzekerd roetsjen

Genoeg over alle praktische zaken en features, want we willen natuurlijk ook in stijl de piste op en af. En dat is met de Protest Skiwear geen enkel probleem. De designs en kleurstelling zijn een beetje retro, zonder oubollig te worden. De uitstraling is fris en kleurrijk. In combinatie met de perfecte pasvorm weet je zeker dat je de blits maakt in de sneeuw. Je vrienden zien je van verre aankomen zoeven. Na een week uitgebreid testen – on en off piste – is er maar één conclusie: de Protest Sportswear skikleding biedt draagcomfort en coole retro looks. De perfecte mix om iedere piste zelfverzekerd af te roetsjen!

Foto’s Petrick: Marco Gerdes

Foto’s Bette: Hannah Mannaerts

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy