Must visit: het internationale festival Brandhaarden

Must visit: het internationale festival Brandhaarden

Nog tot en met 6 februari vindt de 8e editie van Brandhaarden plaats, het internationale festival rond een baanbrekend theatermaker of -huis. Tijdens deze editie staat het werk van NTGent artistiek directeur Milo Rau centraal. In totaal zijn zes producties te zien van zijn hand, producties die hij maakte bij NTGent, Schaubühne Berlin, Schauspielhaus Zürich en zijn eigen International Institute of Political Murder. De openingsvoorstelling vond vorige week plaats en was ‘Lam Gods’, dat september vorig jaar in première ging bij NTGent. Een indrukwekkend mooi stuk, aldus hoofdredacteur Imke, die hierbij aanwezig was.

Over de voorstelling

Lam Gods is geïnspireerd door het beroemde altaarstuk van de Gebroeders Van Eyck, dat in de Gentse Sint-Baafskathedraal hangt. In zijn theaterversie vertaalt Rau de Bijbelse personages naar mensen van nu. Zij vertellen op het podium hun verhalen. Over de erfzonde en lijden, over geloof en tragedie, dood en verlossing. Wie is de Kaïn van Gent, wie de Abel? Wie speelt Adam en wie Eva? De kruisvaarders en de rechtvaardige rechters?

Zelf naar een voorstelling tijdens het Brandhaarden festival? Dat kan dus nog tot en met 6 februari. Voor het gehele programma én tickets ga naar deze website!

Foto (uit de voorstelling Lam Gods) header credits Michiel Devijver

Lees ook:  Iedereen aan de bouillon!

0 comments on “Must visit: het internationale festival Brandhaarden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *