Must visit: het internationale festival Brandhaarden

by Redactie

Nog tot en met 6 februari vindt de 8e editie van Brandhaarden plaats, het internationale festival rond een baanbrekend theatermaker of -huis. Tijdens deze editie staat het werk van NTGent artistiek directeur Milo Rau centraal. In totaal zijn zes producties te zien van zijn hand, producties die hij maakte bij NTGent, Schaubühne Berlin, Schauspielhaus Zürich en zijn eigen International Institute of Political Murder. De openingsvoorstelling vond vorige week plaats en was ‘Lam Gods’, dat september vorig jaar in première ging bij NTGent. Een indrukwekkend mooi stuk, aldus hoofdredacteur Imke, die hierbij aanwezig was.

Over de voorstelling

Lam Gods is geïnspireerd door het beroemde altaarstuk van de Gebroeders Van Eyck, dat in de Gentse Sint-Baafskathedraal hangt. In zijn theaterversie vertaalt Rau de Bijbelse personages naar mensen van nu. Zij vertellen op het podium hun verhalen. Over de erfzonde en lijden, over geloof en tragedie, dood en verlossing. Wie is de Kaïn van Gent, wie de Abel? Wie speelt Adam en wie Eva? De kruisvaarders en de rechtvaardige rechters?

Zelf naar een voorstelling tijdens het Brandhaarden festival? Dat kan dus nog tot en met 6 februari. Voor het gehele programma én tickets ga naar deze website!

Foto (uit de voorstelling Lam Gods) header credits Michiel Devijver

Lees ook:  Daily Cappuccino Fietsroute - Amsterdam

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy