Kussens met een Portugees én Amsterdams tintje!

by Imke Walenberg

Denk je aan Portugal dan komen al snel woorden als heerlijk eten, Port, fado muziek, zon, strand én design en kunst in je op. Loop je door de straten van bijvoorbeeld Lissabon, Porto of Lagos, dan kom je langs tal van winkeltjes met vaak de meest kleurige design items in de etalages. Vaak zit er in al deze producten ook een stukje Portugees Erfgoed verwerkt in het verhaal en de uitstraling, zodat ze én design zijn, maar toch ook typisch Portugees. Zo ook bij Agatha Amsterdam.

Traditioneel vakmanschap

De Portugese, in Amsterdam wonende, Daniela Pereira is designer en eigenaar van dit leuke, nieuwe merk. Voorheen was zij onder andere designer bij Tommy Hilfiger, maar ze besloot het over een hele andere boeg te gooien. Afgelopen jaar durfde ze de stap te zetten van fashion naar interieur, en van in dienst zijn naar een eigen bedrijf opzetten. En zo was daar Agatha Amsterdam. Een merk dat de mooiste kussens verkoopt, vervaardigd in Portugal met behulp van echt traditioneel vakmanschap, en allen met een moderne, frisse uitstraling. Denk aan frisse kleuren als geel, blauw en rood.

Kussens met een Portugees én Amsterdams tintje!Kussens met een Portugees én Amsterdams tintje!

Breisels

De designs van de kussens hebben hun oorsprong in de passie voor breien van Daniela. Nice to know is dat de naam Agatha komt van de kat van Daniela, die altijd om haar heen is (en speelt met de garens). De bedoeling is om de aankomende tijd de collectie te laten groeien. Nu zijn het met name kussens en dekens die te koop zijn. Eén ding is in ieder geval zeker en dat is dat een ontwerp van Agatha Amsterdam je interieur absoluut een oppepper mét een Portugees tintje zal geven!

Lees ook:  Karlovy Vary, Loket en Zatec: 3 steden in Tsjechië die een bezoekje waard zijn

Kussens met een Portugees én Amsterdams tintje!

Wil je meer weten of misschien wel een kussen kopen of cadeau doen? Ga dan naar de website van Agatha Amsterdam. Inspiratie op doen kan je daarnaast via de Instagram-pagina.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy