Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Kussens met een Portugees én Amsterdams tintje!

Kussens met een Portugees én Amsterdams tintje!

Denk je aan Portugal dan komen al snel woorden als heerlijk eten, Port, fado muziek, zon, strand én design en kunst in je op. Loop je door de straten van bijvoorbeeld Lissabon, Porto of Lagos, dan kom je langs tal van winkeltjes met vaak de meest kleurige design items in de etalages. Vaak zit er in al deze producten ook een stukje Portugees Erfgoed verwerkt in het verhaal en de uitstraling, zodat ze én design zijn, maar toch ook typisch Portugees. Zo ook bij Agatha Amsterdam.

Traditioneel vakmanschap

De Portugese, in Amsterdam wonende, Daniela Pereira is designer en eigenaar van dit leuke, nieuwe merk. Voorheen was zij onder andere designer bij Tommy Hilfiger, maar ze besloot het over een hele andere boeg te gooien. Afgelopen jaar durfde ze de stap te zetten van fashion naar interieur, en van in dienst zijn naar een eigen bedrijf opzetten. En zo was daar Agatha Amsterdam. Een merk dat de mooiste kussens verkoopt, vervaardigd in Portugal met behulp van echt traditioneel vakmanschap, en allen met een moderne, frisse uitstraling. Denk aan frisse kleuren als geel, blauw en rood.

Kussens met een Portugees én Amsterdams tintje!Kussens met een Portugees én Amsterdams tintje!

Breisels

De designs van de kussens hebben hun oorsprong in de passie voor breien van Daniela. Nice to know is dat de naam Agatha komt van de kat van Daniela, die altijd om haar heen is (en speelt met de garens). De bedoeling is om de aankomende tijd de collectie te laten groeien. Nu zijn het met name kussens en dekens die te koop zijn. Eén ding is in ieder geval zeker en dat is dat een ontwerp van Agatha Amsterdam je interieur absoluut een oppepper mét een Portugees tintje zal geven!

Kussens met een Portugees én Amsterdams tintje!

Wil je meer weten of misschien wel een kussen kopen of cadeau doen? Ga dan naar de website van Agatha Amsterdam. Inspiratie op doen kan je daarnaast via de Instagram-pagina.

Categories Design Living

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Kussens met een Portugees én Amsterdams tintje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *