Inspiratie: met deze lampen creëer je de mooiste sfeer in huis

by Redactie

Bepalen wat voor soort lampen het mooiste staan in jouw huis is niet eenvoudig. Essentieel is dan ook een goed lichtplan vooraf uit te tekenen. Wat voor licht heb je op welke plek nodig? Om je op weg te helpen, tippen wij vijf toffe lampen die aan jouw huis de perfecte (licht)vibe geven:

1) Industrieel

Denk bij deze trend vooral aan van die oude, vintage fabriekslampen. Je ziet ze ook in alle woonmagazines terugkomen. Je kan een echt vintage exemplaar op de kop tikken, maar een industriële lamp in een modern jasje is ook heel goed mogelijk. Deze lampen zijn voornamelijk verkrijgbaar in hangvorm, voor boven de tafel. Kijk bijvoorbeeld eens naar de industriele lampen van robuustetafels.nl voor inspiratie.

2) Bolletje

Grappig is dat heel veel woontrends vandaag de dag een retro tintje hebben. We hebben met z’n allen toch een enorme hang naar het verleden, zo blijkt. Zo ook bij deze trend. De bollamp, vaak in combinatie met melkglas, is een graag gezien exemplaar voor op je nachtkastje. Of gewoon als mooi sfeervol object in de woonkamer.

3) Koper

Een trend here to stay, want de koperen lamp zien we al een tijdje terugkomen in ons interieur. Niet zo raar, want ze zijn prachtig tijdloos en geven een warme uitstraling aan je interieur.

4) Gekapt

Deze schattige lampjes hebben een halve kap en zijn ideaal als bureaulamp of nachtlamp. De kapjes zijn vaak in veel verschillende kleuren te verkrijgen. Hierdoor geven deze lampen niet alleen mooi licht, maar geven ze ook een kleurrijke (subtiele) touch aan je interieur.

Lees ook:  Met deze 4 simpele tips krijg je dat échte wellness gevoel in je badkamer

5) Modern

Deze laatste lampentrend staat haaks op de vintage trend, want is juist heel strak en clean. Liefst ook nog met een modulaire touch. Mooi voor boven de eettafel of, wanneer je een hoog plafond hebt, in de woonkamer of hal.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy