Ik ga op wintersport en ik neem mee…

by Redactie

De optimale bescherming natuurlijk! Wintersport is heerlijk en elk jaar iets waar iedereen naar uitkijkt. Heerlijk genieten van de zonnige piste, lekker opwarmen met Glühwein en natuurlijk afsluiten met een biertje tijdens de Après Ski. Het is iets waar veel mensen ieder jaar naar uitkijken. Maar genieten kan natuurlijk het beste wanneer je comfortabele wintersportuitrusting hebt die ook goed beschermt. Daarom hebben wij hieronder een aantal handige inspiratie tips voor optimale wintersportkleding en -uitrusting.

De perfecte outfit

Skiën en snowboarden is niet alleen heel leuk om te doen, het is ook enorm intensief. Daarom is een ski- of snowboard outfit erg van belang. Je moet je er fijn in kunnen bewegen, het moet je goed warm houden en het is ook zeker belangrijk dat het ademende kleding is. Ga daarom voor een skijas en skibroek die van hoge kwaliteit zijn. Het is verstandig om echt te investeren in deze onderdelen. Een goede ski jas of skibroek is goed warm, houdt de sneeuw en het water buiten, heeft een ademende functie waardoor de jas er niet voor zorgt dat je enorm gaat zweten en je moet er de gekste bewegingen in kunnen maken. Veel jassen zijn voorzien van de nieuwste technologieën waardoor ze enorm comfortabel zijn. Daarnaast is het verstandig om voor een opvallende kleur te gaan. Mocht er wat gebeuren ben je altijd goed herkenbaar en val je op.

Ik ga op wintersport en ik neem mee...

Naast een goede jas en broek is onderkleding ook erg belangrijk wanneer je op wintersport gaat. Een ski jas of skibroek zit vaak een stuk losser om je lichaam. Onderkleding sluit juist goed aan waardoor de lichaamswarmte niet kan ontsnappen. Door deze twee verschillende lagen te combineren wordt je lichaam goed geïsoleerd. Een belangrijke eigenschap waar onderkleding aan moet voldoen is vochtregulatie. Deze laag zal het meeste lichaamsvocht moeten opvangen en afvoeren. Dit is belangrijk om de warmte te behouden maar ook belangrijk voor je gezondheid.

Lees ook:  Review vernieuwde Mazda MX-30: 100% elektrisch, 100+ % rijplezier

Naast deze belangrijkste elementen kan je de outfit helemaal afmaken met een leuke, maar vooral comfortabele accessoires. Denk hierbij aan een lekkere warme wollen muts, nekwarmers, sjaals en natuurlijk goede handschoenen. Je handen krijgen veel kou te verduren dus beschermende handschoenen zijn van belang. Goede handschoenen beschermen je handen tegen stoten, wind, kou en vocht. Een lekkere warme muts en bandana houden je hoofd heerlijk warm. Daarnaast staat het ook nog eens heel leuk!

Bescherming

Skiën en snowboarden kan gevaarlijk zijn en je kan erg hard vallen. Om snel weer te kunnen opstaan en lekker verder te gaan met de tocht, is het belangrijk dat je goede bescherming draagt. Een helm is heel erg belangrijk om je hoofd te beschermen tegen letsels. Een goede helm sluit perfect aan op je hoofd en is enorm stevig. Het handigste is om voor een helm te gaan met een verstelbare pasvorm. Zo kan je de helm zelf helemaal afstemmen zodat het altijd goed zit. Voor extra comfort is het fijn als de helm ventilerende gaten heeft.

Een skibril is heel belangrijk om je ogen te beschermen. Zorg daarom dat de bril van hele hoge kwaliteit is. Tijdens het skiën en snowboarden kan het licht erg fel zijn doordat het wordt gereflecteerd door de sneeuw. Om je ogen te beschermen kan je het beste gaan voor een bril die tijdens alle of veel verschillende weersomstandigheden. Samen met een anti condens coating heb je altijd perfect zicht. De ski- en snowboardbrillen beschermen je ogen tegen uv stralen en zorgen dat jij en de andere wintersporters veilig de piste af kunnen, dankzij altijd optimaal zicht.

Lees ook:  Skiën voor beginners leer je als een pro bij La Rosière

Extra veiligheid

Voor de echte wintersport waaghalzen onder ons of de mensen die liever geen enkel risico nemen kan je extra veiligheidsmaatregelen nemen. Wanneer je off-piste gaat kan je te maken krijgen met gevaar voor lawines. Het is dan ook heel belangrijk om de juiste spullen mee te nemen. Een lawine Airbag, lawinepieper en een lawineschep zijn eigenlijk onmisbaar. Deze producten zorgen ervoor dat je overlevingskans groter is. De lawinepieper zorgt ervoor dat je sneller wordt gevonden en de lawine Airbag en Lawineschep zorgen ervoor dat jij jezelf kan bevrijden. Voor meer wintersport tips en informatie over lawinegevaar en beveiliging kan je hier meer informatie vinden.

Foto header via iStock, credits: Dolomites-image

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy