Huis verbouwen? Hier moet je allemaal aan denken.

Huis verbouwen? Hier moet je allemaal aan denken.

Ben je van plan je huis te gaan verbouwen, besef dan goed dat dat niet zomaar een ‘klusje’ is. Niet alleen kost het je geld, maar ook veel tijd. Lees daarom onderstaande tips om goed beslagen ten ijs te komen:

1) Goede voorbereiding is het halve werk

Wil je niet alleen werk maar ook (voor)pret van en tijdens de verbouwing hebben dan is het van belang om een goede voorbereiding te doen.Dat doe je door vooraf alle opties, wensen en valkuilen in kaart te brengen. Door dat te doen voorkom je dat je voor vervelende onverwachte situaties komt te staan of dat de verbouwing misschien wel duurder uitvalt dan de bedoeling. Een tip is ook zeker om een drone te gebruiken (bijvoorbeeld een drone van Droneland.nl). Steeds meer mensen gebruiken namelijk drones om hun plannen in kaart te brengen. Overzichtelijker krijg je het haast niet.

2) Financieel plaatje

Maak een duidelijk en ook haalbaar financieel overzicht van wat alles gaat kosten. Stel voor jezelf een budgetlimiet vast en houdt ook rekening met (onverwachte) bijkomende kosten. Wanneer je het moeilijk vindt dit overzichtelijk te maken, schakel hiervoor dan vooral hulp in. Je wilt achteraf niet met vervelende schulden zitten.

3) Probeer niet voor een dubbeltje op de eerste rij te zitten

Natuurlijk is het fijn wanneer je de kosten kan drukken door de inzet van goedko(o)p(er) personeel en/of materiaal. Maar bedenk goed dat je je daarmee soms ook in de vingers kan snijden. Kies liever voor kwaliteit, dan weet je ook zeker dat het goed wordt gedaan.

Lees ook:  Review: de ROIDMI P1 Pro geeft het imago van de kruimeldief een hippe oppepper

4) Schakel hulp in

Schroom niet om om hulp te vragen. Zeker als je zelf niet de meest handige klusser bent. Dat kost je misschien wel wat extra geld, maar het is ook weer geld dat je kan besparen als er iets verkeerd gaat.

Als je al deze punten volgt dan wordt jouw verbouwing (min of meer) een droom-verbouwing. En dan duurt het niet lang voordat je heerlijk van je huis kan genieten in het zonnetje met de benen omhoog op een van je mooie tuinmeubelen!

Foto header via iStock, credits: hanohiki

0 comments on “Huis verbouwen? Hier moet je allemaal aan denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *