Dress to impress: Kleed je in de stijl van Peaky Blinders

by Isabeau Kamphuis

Bij Peaky Blinders denk je waarschijnlijk naast misdaad en geweld uit de jaren ’20 ook aan de typerende kledingstijl van de Shelby’s. De tweedcaps en stijlvolle Britse pakken die veelvuldig langskomen in de hitserie vormden de inspiratie voor een samenwerking tussen Urban Bozz en Orange Fire.

Peaky Blinders

Voor iedereen die de serie nog niet kent: Peaky Blinders volgt een criminele bende uit Birmingham in 1919 die geleidt wordt door misdaadbaas Tommy Shelby. De serie is geschreven door Steven Knight, ook wel bekend van Dirty Pretty Things, Redemption en het vervolg op The Girl with the Dragon Tattoo: The Girl in the Spider’s Web.

De eerste vier seizoen van deze Britse historische dramaserie zijn nu te binge watchen op Netflix. Ergens in 2019 (een exacte datum is er helaas nog niet) kunnen we ook het vijfde seizoen verwachten.

Jaren ’20 maatpakken

De echte eyecatchers van deze collectie zijn toch wel de maatpakken die tot in het detail trouw blijven aan de jaren 20. Hiervoor werd er gezocht naar de meest authentieke tweedstof van hoge kwaliteit. Ook werd de hulp van ontwerper Paul Verschraegen ingeschakeld en het eindresultaat is er dan ook naar; authentieke maatpakken waarmee je zo in de schoenen stapt van je favoriete Peaky Blinders lid.

Dress to impress: Kleed je in de stijl van Peaky Blinders

Van rugzak tot Whiskey kit

Naast te gekke maatpakken en kenmerkende tweedcaps vindt je in deze collectie ook schoenen, hoeden, rugzakken en zelfs toffe accessoires zoals een complete Thomas Whiskey Kit. Alles in de onvervalste, ruige stijl van de familie Shelby.

De Shelby Brother’s Collectie shop je hier.

Lees ook:  SERIE ALERT: Future Man

Dress to impress: Kleed je in de stijl van Peaky Blinders

Beelden via website urbanbozz.com

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy