Betalen met een pin ring

by Redactie

Betalen met een sing die je om je vinger draagt. Het klinkt als een James Bond gadget, maar het kan vanaf nu echt. ABN AMRO heeft namelijk contactloos betalen met een zogenaamde ‘wearable’ geïntroduceerd voor al haar klanten. Als klant van deze bank kan je een wearable kopen en koppelen aan je privérekening. Op die manier kan je contactloze betalingen verrichten.

Betalen met een wearable gaat hetzelfde als contactloos betalen met een bankpas. Je houdt de wearable tegen de betaalautomaat en bij bedragen boven de 25 euro wordt de klant gevraagd zijn pincode in te toetsen. Per dag is er een limiet van 250 euro die je met pincode met de wearable kunt betalen.*

Experiment

Het afgelopen jaar hebben 500 klanten van ABN AMRO geëxperimenteerd met de wearables. En de reacties bleken behoorlijk positief: maarliefst 80% van de testgebruikers gebruikte liever een wearable dan een ‘normale’ bankpas.

Alle verkrijgbare wearables (van horloge tot aan een ring) hebben een door Mastercard gecertificeerde betaalchip. Klanten krijgen de wearable thuisbezorgd en na activatie via mobiel bankieren of internet bankieren kan de klant meteen contactloos betalen.

Betalen met een pin ring

* Good to know: de smartwatches van Garmin en binnenkort ook de trackers van Fitbit werken bij betalingen iets anders. Je voert iedere 24 uur je zelf gekozen pincode in op je smartwatch of tracker. Om te betalen kies je de ‘portemonneefunctie’ en houd je je smartwatch of tracker bij de betaalautomaat.

Lees ook:  De nieuwe Polar Unite, je eigen coach gewoon aan je pols

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy