6 x aan je goede voornemens werken op je vakantiebestemming

by Redactie

Goede voornemens voor 2019 ….. wie heeft ze niet? Veel Nederlanders willen het komende jaar afvallen, stress verminderen of meer tijd voor zichzelf inplannen. Dat kun je het hele jaar door doen, maar hoe fijn is het je volgende vakantie te combineren met je nieuwe doelen? We vroegen aan Skyscanner op welke plekken je lekker aan je health kunt werken, detoxen en tijd voor jezelf kunt nemen. Doe je voordeel met deze 6 tips!

Tip 1: Sap-detox in Spanje

Wil je in 2019 werken aan je gezondheid? Dan is een sapkuur wat voor jou! Tijdens zo’n kuur wordt je lichaam helemaal gereinigd: een paar dagen lang eet je geen vast voedsel en leef je uitsluitend op vruchten- en groentensapjes. Een proces dat niet alleen effect heeft op je lichaam, maar ook op je gemoedstoestand: je geest krijgt rust en je bouwt nieuwe energie op. Je boekt de beste resultaten als je je volledig op je gemak voelt, dus een goede reden om een sapweek te combineren met een ontspannende vakantie. Een fijn adresje hiervoor is MasQi The Energy House in de omgeving van Alicante. Dit bijzondere designhotel biedt onderdak aan rustige, stijlvolle kamers en ligt midden in een natuurgebied. Ze bieden een high speed detox retreat aan, waarbij je volledig in de watten wordt gelegd met de lekkerste sapjes en smoothies.

https://www.instagram.com/p/BXV_GDaBgLg/?utm_source=ig_embed

Tip 2: Yogavakantie op Bali

Wil je het komende jaar je stresslevel onder controle houden? Dan is Bali the place
to be. Sowieso is het op het mooie Bali niet moeilijk te ontspannen, en dat geldt zeker als je in het Bagus Jati Health & Wellbeing Retreat blijft logeren. Je overnacht in mooie kamers in Balinese stijl en wordt elke ochtend wakker met uitzicht over de rijstvelden. Het is de ideale bestemming voor een yogavakantie, want aan het resort zijn twee vaste yogadocenten verbonden. Zij staan het gehele verblijf tot je beschikking en geven lessen in yoga en meditatie. Je kunt kiezen voor een privéles, waarbij je een-op-een gaat werken aan je houdingen en ademhaling, maar er worden ook groepslessen gegeven.

Lees ook:  4 x de mooiste natuurparken in indrukwekkend Rwanda

https://www.instagram.com/p/Bq0LC_7HDZK/?utm_source=ig_embed


Tip 3: Ayurvedakuur in Sri Lanka

In het Ypsylon Resort in Sri Lanka kun je je volledig onderdompelen in de Ayurvedische leefstijl. Een manier van leven die het imuunsysteem versterkt en de gezondheid verbetert, zo kan Ayurveda helpen tegen een hoge bloeddruk of stressklachten. In het resort zijn speciale kamers voor Ayurvedagasten en er wordt bij aankomst een behandelplan opgesteld door een Ayurveda-arts. Je vakantie staat hier volledig in het teken van gezond eten, yogalessen en Ayurvedische behandelingen. Een verblijf van twee à drie weken heeft het meeste effect, maar ook tijdens een korter verblijf kunnen resultaten worden behaald. 

https://www.instagram.com/p/BnHrAM-hDOA/?utm_source=ig_embed

Tip 4: Bootcamp in Andalusië

Wil je afvallen, je conditie verbeteren, je geest leegmaken of even compleet ontspannen? In het fijne Spaanse klimaat kun je hiervoor goed terecht. Denk bijvoorbeel aan een verblijf bij hotel Shanti Som in het Spaanse Andalusië. Hier draait alles om welzijn en een gezonde levensstijl, en het is daarom de aangewezen plek om een nieuwe start te maken op lichamelijk gebied. Je kunt er yogalessen volgen, sporten met een personal trainer of meedoen aan bootcamp lessen, maar ook genieten van massages, ontspanningsrituelen en aangename schoonheidsbehandelingen. 

https://www.instagram.com/p/2lCV9IwlFV/?utm_source=ig_embed

Tip 5: Afslanken in Portugal

Kom jij altijd aan van een vakantie? Niet als je een kamer boekt in het Epic Sana Algarve hotel. Dit heerlijke vijfsterrenhotel biedt namelijk speciale programma’s aan om gewicht te verliezen. In zeven dagen zet je de eerste stap naar een gezonder lijf en krijg je een stevig programma voorgeschoteld die alle aspecten van je levensstijl gaat aanpakken. Bereid je voor op drie uur per dag sporten, gesprekken met voedingsdeskundigen en een voedingsplan dat speciaal voor jou is samengesteld. Een beetje afzien, maar daar krijg je een hoop voor terug. In het programma zijn namelijk ook genoeg ontspanmomentjes ingebouwd en je krijgt de kans om verschillende actieve sporten uit te proberen. 

Lees ook:  5 x de tofste food spots in Rotterdam

https://www.instagram.com/p/Bp2YSA4nYch/?utm_source=ig_embed

Tip 6: De ultieme wellnessvakantie in Spanje

Als je vooral op zoek bent naar een momentje van ultieme ontspanning, dan klinkt een nachtje bij hotel Villa Padierna Thermas de Carratraca jou als muziek in de oren. Dit schitterende hotel biedt onderdak aan luxe kamers en heeft een uitgebreid wellnesscentrum. Je kunt elke dag gebruik maken van de thermale baden, maar er zijn ook een hammam, sauna, buitenzwembad en meer dan 20 behandelkamers waar je in de spreekwoordelijke watten wordt gelegd. 

https://www.instagram.com/p/BnL2vjhgxka/?utm_source=ig_embed

Foto header via iStock, credits: theverest

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy