5 x smart home musthaves

by Isabeau Kamphuis

Het hebben van een “slim” huis is dé trend als het aankomt op het integreren van gemak en duurzaamheid in je dagelijks leven. Ook de technologie ontwikkelaars hebben dat maar al te goed door en er komen dan ook steeds meer smart producten op de markt. Dit kan een beetje overweldigend zijn, maar don’t worry: wij hebben de echte musthaves even op een rijtje gezet.

Google Home

De meest bekende en geadverteerde smart home gadget van nu is zonder twijfel de slimme speaker van Google. Niet zo heel gek want met de Google Home heb je voor nog geen 150 euro een persoonlijke assistent; klinkt ideaal toch? Met simpele commando’s bedien je deze gadget en in slechts enkele seconden luister jij naar je favoriete afspeellijst, zet je de verwarming een stukje hoger of check je of alle lampen boven uit zijn zonder van de bank te hoeven komen.

Slimme thermostaat

Als je jouw Google Home vraagt om de temperatuur lager te zetten is het wel zo handig als er een slimme thermostaat zoals Nest of Honeywell in de buurt is om te besturen. Maar daarnaast kun je deze thermostaten ook gewoon besturen als je niet thuis bent. Zo staat de kachel dus nooit te loeien als je niet thuis bent maar kun je wel thuis komen in een warm nest. Niet alleen heel fijn maar ook een stuk duurzamer: een echte musthave dus voor iedereen die een duurzamer 2019 tussen zijn/haar nieuwjaar resoluties heeft staan.

Bewegingssensor schakelaar

Nog een gadget die je leven zowel iets gemakkelijker als duurzamer maakt is een bewegingssensor die de ouderwetse lichtschakelaar overbodig maakt. Zo zorg je ervoor dat je nooit blind een kamer in loopt als je het knopje even niet kan vinden maar ook dat er nooit per ongeluk een grote lamp blijft branden. Over ’s nachts verblind worden door het felle licht als je even naar het toilet moet hoef je je ook geen zorgen te maken; voor veel van deze schakelaars kun je verschillende licht scènes instellen.

Lees ook:  Daily at Donner, de Rotterdamse duurzame verrassing!

Smart stofzuiger

We zijn ondertussen allemaal wel bekend met robot stofzuigers, maar smart stofzuigers gaan nog een stapje verder. Niet alleen kun je met stofzuiger zoals bijvoorbeeld de Philips SmartPro lekker op de bank zitten terwijl de vloer om je heen stofvrij wordt gemaakt; je kunt deze ook via je smartphone besturen. Hoe makkelijk is dat?

Smart plugs

En als laatste, maar zeker niet als minste: de smart plug, oftewel de slimme stekker. Ook dit kleine hulpmiddel maakt je leven makkelijker en duurzamer. Niet alleen kunnen de meeste smart plugs je vertellen hoeveel energie je apparaten verbruiken, je kunt ze ook van een afstaand aan- en uitschakelen.

Afbeelding header via iStock, credits: Chesky_W

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy