5 x de zon opzoeken in januari

by Isabeau Kamphuis

We hebbend de feestdagen alweer ver achter ons gelaten en de familieverplichtingen overleefd. Werkend Nederland zit weer volop in het ritme maar eigenlijk kunnen we wel een weekendje of weekje weg gebruiken. Vooral met het druilerige, grijze weer dat we hier al weken hebben. Op de volgende vijf vakantiespots kun je ook in januari nog een beetje zon pakken.

Canarische eilanden

De Canarische eilanden, ten westen van Marokko, zijn een populaire vakantiespot voor veel Nederlanders die nog even wat zon willen pakken. Januari is niet de meest zonnige maand op Gran Canaria of Tenerife, maar lekker luieren naast het zwembad met een cocktail in hand kun je hier goed.

Kaapverdië

Al je bereid bent om nog iets verder naar beneden af te reizen kom je vanzelf bij Kaapverdië. Ook deze eilandengroep ligt ten westen van Afrika maar dan met volop zomerse temperaturen.

De Portugese Algarve

In het meest zuidelijke gedeelte van het zonnige Portugal, ligt de provincie Algarve. Deze prachtige omgeving is de perfecte plek om binnen Europa even lekker achterover te leunen en wat zonnestralen te pakken. Bezoek onder andere het historische centrum van Faro. Ook fijn; de niet té heette temperaturen rond deze tijd van het jaar vormen het recept voor de ideale city trip.

Curaçao

Van de dichtstbijzijnde hotspot naar die met de langste vlucht in dit lijstje. Om het prachtige Curaçao te bereiken zit je namelijk wel ruim 10 uur in het vliegtuig; maar dat is het oh zo waard. Deze lange vlucht levert je namelijk wel temperaturen van in de 30 graden op; iets wat je in januari over geen enkel ander Nederlands stukje grond kunt zeggen.

Lees ook:  Social Media vóórdat internet bestond

Egypte

Bijkomen in een afgelegen resort in de woestijn? Dat kan, in Egypte. In vijf uur vlieg je van Schiphol naar Hurghada waar het ook in Januari ronde de 20 graden blijft. Laat je verwennen in Arabische sferen en keer uitgerust terug in ons knusse kikkerlandje.

Foto header via iStock, credits: VladTeodor

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy