5 redenen waarom noten zo gezond zijn

by Redactie

Het nieuwe jaar is begonnen, hét startsein van alle goede voornemens. Voor veel mensen geldt in dat geval: gezond(er) eten. Meer en meer kiest men er op zo’n moment vaak ook voor om vegan of vegetarisch te gaan eten. Een hartstikke mooie zaak. Want niet alleen is dit beter voor het milieu ook is het (over het algemeen) een stuk gezonder. Het eten van noten draagt onder andere bij aan deze levensstijl. Al met een handje nootjes per dag doe je je lichaam heel veel plezier. Maar waarom dan precies en welke noten zijn de meest gezonde noten?

1) Voedingsstoffen

Noten zitten boordevol voedingsstoffen. Zo zijn ze rijk aan vezels, vetten, eiwitten, vitamines (met name B1, B6 en E) en mineralen; vooral calcium, ijzer, magnesium en kalium). Stoffen die je lijf nodig heeft om goed te functioneren.

2) Onverzadigd vet

In noten zit veel onverzadigd vet. Hoeveel onverzadigd vet verschilt per noot. Het eten van onverzadigde vetten verlaagt het risico op hart- en vaatziekten. Wel moet je noten met mate eten, aan een handje vol per dag heb je al genoeg.

3) Wat zijn nu ‘gezonde noten’?

Er zijn ontzettend veel noten die je kan eten. Niet elke noot is echter even gezond. Eet je één van de volgende noten, dan weet je dat je goed zit: amandelen (goed voor je cholestorel), walnoten (bevatten veel antioxidanten), cashewnoten (vol vitamines en mineralen, bijvoorbeeld de heerlijke cashewnoten van basboernoten.nl), macadamianoten (versterken je botten) en pistachenoten (veel vitamines en mineralen).

4) Hoe te gebruiken?

Noten kan je prima toevoegen aan je dagelijkse eet-schema. Zo kan je heel eenvoudig dagelijks een klein handje noten gewoon snacken. Maar je kan ze ook goed verwerken in allerlei gerechten, van salades tot aan rijstgerechten en hartige taarten. Daarnaast zijn noten een prima vleesvervanger. Extra reden om vaker vleesloos te eten!

Lees ook:  De juiste voetbalschoenen, tips & tricks

5) Good to know

Wil je het ultieme uit de noten halen? Rooster ze dan vooral niet, want dan gaan belangrijke voedingsstoffen verloren. Eet ook bij voorkeur ongezouten noten, te veel zout is immers nooit goed.

Foto header via iStock, credits: ThitareeSarmkasat

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy