4 x tips om beter te flirten

4 x tips om beter te flirten

Iedereen doet het wel eens, maar niet iedereen is er even goed in: flirten. Hoe pak je dat nou eigenlijk aan? Werken de clichés die je o zó vaak te horen krijgt? Misschien durf je niet, misschien weet je niet zo goed hoe, of misschien trek je steeds de verkeerde personen aan. Wat zijn nou goede tips voor het aanpakken van flirten?

1) Doe dingen die je echt leuk vindt

Cliché! Ja. Dat weten we. En tóch werkt het. De eerste stap van flirten is namelijk iemand vinden die je leuk genoeg vindt. Natuurlijk draait veel flirten om uiterlijk, maar vergis je niet, dit is leuk tot op zekere hoogte. Mocht je een serieuzere relatie willen, bijvoorbeeld, dan is het belangrijk dat jullie in ieder geval kunnen praten over iets wat jullie alle twee leuk vinden. Houd je van kunst? Ga naar een museum. Muziek? Liveoptredens in cafeetjes. Eten? Een kookcursus. Een ander pluspunt is dat jullie gelijk iets hebben om over te praten, en verlegen hoef je hier niet over te zijn. Je weet immers zeker dat jullie deze hobby al met elkaar delen.

2) Online Flirten

Eigenlijk een taboe: online flirten. Denk aan de platforms waar je naar links of rechts swiped, van Tinder tot aan Bumble (hier moeten de vrouwen het gesprek beginnen!). Er zijn er genoeg, en ook meer dan genoeg mensen maken er gebruik van. Waarom blijft het dan zo lastig om iemand aan de haak te slaan? Wat het online zo lastig maakt, brengt ook gelijk een voordeel. Je kent elkaar helemaal niet! Dit betekent aan de ene kant dat een gesprek beginnen best moeilijk is, maar aan de andere kant kan je iemand dus alles vragen. Maak hier dus ook gebruik van. Vaak hoe origineler of verrassender de vraag, hoe leuker het gesprek (bewaar je gesprekken over het weer of over je hond maar voor later). Zo kan je bijvoorbeeld vragen naar iemands bucketlist, meest gênante ervaring (let op: verwacht deze vraag terug!), of lievelingsherinnering.

Lees ook:  Getest: met de nieuwe Kia Ceed de Zeeuwse eilanden doorkruisen

3) Lichaamstaal

Deze tip is voor de echte wereld, en je hebt ‘m vast vaker gehoord: je kopieert de lichaamstaal van iemand die je aantrekkelijk vindt (of gewoon leuk, for that matter). Je doet dit 9 van de 10 keer gewoon onbewust; je lacht als iemand anders lacht, je kruist je benen als iemand anders dat doet, zit aan je haar, etc. Maar dit kan je natuurlijk bewust ook volledig in je voordeel gebruiken. Ten eerste, let op hoe je (potentiële) date zich gedraagt tegenover jou. Als ze jouw lichaamstaal kopiëren doe je dus iets goed (yes!), maar misschien zijn hun armen wel gekruist, staan hun voeten van je weg, of kijken ze je niet zo vaak aan (minder goed, dus). In ieder geval zijn dit stille hints voor jou om te weten of je strategie werkt of niet. Andersom werkt het ook: je kan iemand laten weten dat je interesse hebt door iemands bewegingen na te doen. Wees alleen wel subtiel, anders ziet dit er een beetje vreemd uit…

4) Gewoon… doen

Dit wil je waarschijnlijk helemaal niet horen als je flirten eng vindt. Toch krijg je deze tip mee. Stel je voor dat iemand op jou afstapt. Tenzij hij/zij een enorme creep is, voel je je altijd tóch wel gevleid, of niet? Nou, andersom gaat dat dus net zo. Hoe zelfverzekerder je bent, hoe meer succes. Kijk, gegarandeerd is het niet, maar toch—zelfs al loop je een blauwtje op, echt ‘blauw’ is het niet als je zelfverzekerd genoeg over komt. Zo veel maakt het éigenlijk ook niet uit. Je kunt op iemand afstappen met een simpel complimentje, of een vraag (werkt zeker goed bij tip 1). Sommigen zijn van nature charmanter dan anderen, maar flirten is eigenlijk altijd je attitude en houding (zie 3). De meeste mensen hebben geen idee hebben wat ze aan het doen zijn, dus verander je attitude, oefen, en voilà: fake it till you make it!

Lees ook:  Voor iedere vader wat wils: cadeautips om je vader in het zonnetje te zetten

Foto header via iStock, credits: william87

0 comments on “4 x tips om beter te flirten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *