Trend gespot: de elektrische scooter

Trend gespot: de elektrische scooter

Een paar maanden geleden plaatsten we al een review over een elektrische scooter. Daar waren we al erg positief over. In dit artikel nog eens alle ins en outs over de trend van dit moment: de e-scooter.

Twee soorten

Een elektrische scooter werkt op een accu. Het bereik van een dergelijke scooter ligt over het algemeen tussen de 50 en 70 km. Er zijn twee soorten accu’s mogelijk; een lithium- en een lood-accu. Hierbij is een lithium accu een stuk duurder, maar gaat ook weer heel wat langer mee. Ook gaat deze langer mee bij koud weer. Momenteel hebben de meeste e-scooters echter nog een lood-accu. Check de verschillende scooters en modellen bij Lasourisscooters.nl.

Groen voor milieu en stad

Omdat steeds meer gemeentes hun regels aanscherpen wat betreft vervuilende voertuigen in de hun binnenstad (de milieuzone), biedt een e-scooter natuurlijk de oplossing. Daarnaast kunnen bedrijven een fiscaal voordeel en/of subsidie krijgen wanneer de gebruik maken van dit soort voertuigen.

Onderhoud

Ook qua onderhoud is er veel voordeel in vergelijking met een ‘normale’ scooter. Er zitten namelijk veel minder bewegende onderdelen in. Het enige waar je onderhoud aan moet voeren zijn eigenlijk de remmen, de banden en de accu. Ga je echter goed en zuinig om met de accu, dan is de levensduur lang en het onderhoud minimaal.

Sneller weg

Leuke extra is dat de optreksnelheid veel sneller is van een e-scooter dan die van een normale brandstof scooter. Je hebt daardoor bijna letterlijk een vliegende start bij het stoplicht!

Lees ook:  Review Hyundai IONIQ 5: veel relaxter wordt (elektrisch) autorijden niet

0 comments on “Trend gespot: de elektrische scooter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *