Tips voor veiliger en zekerder autorijden

by Redactie

Vraag een willekeurig persoon een oordeel te geven over zijn/haar rijkunsten en het zal overwegend zeer positief zijn. Autorijders zien zichzelf vaak als een betere chauffeur dan elke andere chauffeur. Iets waarin we onszelf toch wel vaak behoorlijk in overschatten. Denk alleen maar aan het onvermogen (of de angst) voor achteruit inparkeren en de vele boetes die worden uitgedeeld. Heb je toch faalangst bij autorijden of is autorijden niet je grootste hobby en ben je bereid om je vaardigheden op de weg te verbeteren, dan zijn onderstaande tips en tricks zeker handig om even door te nemen:

1) Check je auto

Een must voor een zeker gevoel in de auto; een auto die veilig en gekeurd is. Het is belangrijk om je auto elke maand zelf even na te lopen. Zijn de banden nog op de juiste spanning? Moeten er vloeistoffen worden bijgevuld? En hoe zit het met de accu? Als alles op orde is, rijd je vanzelf een stuk zekerder over de snelweg.

2) Laat jezelf niet opjagen

Dé tip die mijn moeder me ooit gaf is dat degene achter je niet over je heen kan. Heb je dus een bumperklever of iemand die achter je staat en die op jou moet wachten, laat dat dan zo zijn. Jezelf laten opjagen kan zorgen voor gevaarlijke situaties en het geeft je stress.

3) Niet twijfelen

Mensen die twijfelend rijden die herken je vaak gelijk. Ze rijden wat behouden en nemen op het laatste moment een beslissing. Twijfel je zelf bij een afslag, ga dan niet last minute over tot een actie. Mis dan liever de afslag en neem dan de volgende. Ook geen man overboord. Zo breng je andere weggebruikers ook niet in gevaar.

Lees ook:  Arara fietslampen: veilig, kleurrijk én zonder batterij

4) Inparkeren kan je leren

Ben je onzeker over je inparkeer-kwaliteiten, dan ben je zeker niet de enige. Uit cijfers blijkt dat heel wat mensen doorrijden en op zoek gaan naar een andere parkeerplek als ze twijfelen of het wel lukt met inparkeren. Wil je het jezelf nog wat makkelijker maken, dan kan je parkeersensoren inbouwen. Die geven net dat extra beetje meer (in)zicht waardoor je sneller ook in kleinere plekken durft in te parkeren.

5) Social media is een no go

Kijken op je telefoon tijdens het rijden is ontzettend gevaarlijk en absoluut not done dus. Er zijn tegenwoordig heel wat apps die je op je telefoon kan zetten en die ervoor zorgen dat je simpelweg niet op je telefoon kán kijken.

Foto header via iStock, credits: BrianAJackson

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy