Review: een wijnproeverij aan huis

by Imke Walenberg

Afgelopen november waren we nog in Zuid-Afrika, waar één van de leukste activiteiten het bezoeken van ‘wine farms’ is. En wine farms heb je veel in Zuid-Afrika, de een op een nog mooiere locatie dan de andere. Op deze farms kan je hele middagen lang de lekkerste wijnen proeven en je zelf een echte wijnconnaisseur voelen. Het is een activiteit die super is om samen te doen, of dat nu met je geliefde, een familielid of vriend is. Echter (weer) thuis een wijnproeverij organiseren heeft over het algemeen nogal wat voeten in de aarde, dat moet je wel leuk vinden. En zie daar een mooie kans waar Albert Heijn nu inspringt: sinds oktober kan je in deze supermarkt namelijk zogenaamde wijnproeverij-dozen kopen.

Wat voor doos?

In een wijnproeverijdoos zitten zes buisjes van drie wijnhuizen van Albert Heijn gevuld met nieuwe wijnen die de supermarkt verkoopt. Slim natuurlijk, want als je na het proeven de wijnen lekker vindt, kun je ze in een fles in het wijnschap vinden. Maar het is daarnaast vooral handig om nieuwe wijnsmaken te ontdekken. De eerste dozen in oktober waren al een succes en nu zijn er nog twee nieuwe dozen met wijnsmaken aan toegevoegd (ook weer slim, zo rond de feestdagen natuurlijk).

Dat vraagt om een test!

Natuurlijk maakt dit alles nieuwsgierig, wijnfanaten als we zijn. En met die feestdagen in het vooruitzicht is het zeker leuk om een nieuwe wijn te ontdekken, die misschien wel top is om te serveren bij het kerstdiner of mee te toosten tijdens Oud en Nieuw. Wij gaan voor een doos met rode wijnen (er is ook een variant met witte wijnen). De doos ziet er typisch kerstpakket-achtig uit, en vráágt om open gemaakt te worden. In de geopende box treffen we zes buisjes aan met drie keer twee soorten wijn. Oftewel: je kan met twee personen drie verschillende glazen wijn uitproberen. Met elk buisje schenk je ook een perfect mooi glas vol. De wijnen die we proeven zijn die van Puklavec&Friends, Dona Ermelinda en Castaño Bio. Ons allemaal nog onbekende wijnen, des te leuker! De omschrijving van elke wijn, die je aan de onderkant van de doos kan vinden, is helder en helpt je de smaak beter te begrijpen en beleven. Daarnaast staat er ook een uitgebreide instructie aan de binnenkant van de box over hoe je nu het beste een wijn kan proeven (van kijken en walsen tot aan het ‘slurpen’ van de wijn). We zijn blij enthousiast over de meeste wijnen. En zien ook zeker het plezier dat het kan geven om een dergelijke wijnproeverij vaker te doen. Een eenvoudig doordeweeks dinertje thuis kan je met deze box al meteen naar een hoger niveau tillen; bij elk gerecht een andere wijn uitserveren, net als in een echt restaurant.

Lees ook:  Zo scoor je jouw ideale laptoptas

Review: een wijnproeverij aan huis Review: een wijnproeverij aan huis

Origineel cadeau

We kunnen niet anders zeggen dan dat een wijnproeverijdoos een geslaagde avond oplevert. Origineel ook om met deze feestdagen cadeau te geven. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten; een doos kost € 9,95 (waarvoor je dus 6 volle glazen krijgt) en zijn nu verkrijgbaar bij een groot aantal Albert Heijn winkels en op ah.nl.

Review: een wijnproeverij aan huis Review: een wijnproeverij aan huis

 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy