Noise-cancelling hondenhok: zo is oud en nieuw ook voor de hond een feestje

by Isabeau Kamphuis

Of je het nu zelf afsteekt of lekker achterover leunt en van de show geniet: de kans is groot dat jij komende maandag om één voor twaalf voor het raam of op straat staat. Het is natuurlijk een prachtig gezicht, al die kleuren in de lucht, maar onze geliefde viervoeters zijn er iets minder blij mee. Veel honden zijn bang voor vuurwerk en dat is natuurlijk niet zo gek met hun overgevoelige oren. Gelukkig werkt automerk Ford aan een oplossing gebruik makend van de zogenaamde noise-cancelling techniek.

Bijzonder hondenhok

Ford gebruikt noise-cancelling technologie, vergelijkbaar met de technologie in auto’s en koptelefoons, om een geluid onderdrukkend hondenhok te bouwen. Microfoons buiten het hok worden gebruikt om geluiden te detecteren en het ingebouwde geluidssysteem produceert frequenties om het gehoor overlast voor de hond te onderdrukken.

Design

Naast deze noice-cancelling technologie is er bij het ontwerpen van dit hondenhok ook nog eens gebruik gemaakt van isolerende materialen zoals kurk om de geluidstrillingen op te vangen en te dempen. Naast functioneel is het moderne tipi tent design ook nog eens tof om te zien.

Prototype

Helaas is dit geniale hondenhok nu slechts een prototype en dus nog niet verkrijgbaar. Maar wie weet is dit volgend jaar anders en kan ook de hond genieten van de jaarwisseling.

Lees ook:  Zet deze zwoele zomeravond uitjes nu in je agenda!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy