Interieur: de vloerkleed trends van 2019

by Redactie

Het vloerkleed kent een rijke historie; al duizend(en) jaren geleden werden vloerkleden en tapijten vanuit Azië door reizigers en kolonisten mee naar huis genomen. Dat het een interieur item is van alle tijden blijkt daaruit dus wel. Maar wat zijn dé trends op vloerkleed-gebied anno nu? Wij zetten ze voor je onder elkaar:

Vintage vloerkleden

Denk hierbij vooraal aan Perzische en patchwork vloerkleden in vaak wat meer vale kleuren (alsof ze echt al jaren oud zijn). Combineert super in een modern interieur. En het mooie is dat doordat het een trend is dit soort kleden ook echt betaalbaar zijn geworden. Een mooi vintage vloerkleed van Gamma is dan ook dichterbij dan je denkt.

Arty vloerkleden

Je vloerkleed als kunstobject is ook iets wat je steeds vaker ziet. Het zijn vaak kleden die je ook als kunstwerk aan je muur kan hangen. Veel kunstenaars brengen ook hun werk in de vorm van een kleed op de markt. Niet per se de meest goedkope optie, maar je koopt wel een object aan voor het leven. Gelukkig zijn er ook meer betaalbare variaties te vinden online.

Geometrische vloerkleden

Geometrische vormen zijn het helemaal aankomend seizoen. Rond, vierkant, driehoekig, alles kan. Zowel qua patronen als qua vorm van een vloerkleed. Denk aan de werken van bekende kunstenaars als Mondriaan, Miró en Van Doesburg en vertaal dat naar een vloerkleed.

Jute vloerkleden

De botanische trend in interieurland is al een tijdje here to stay. Daar sluit de uitstraling van jute naadloos op aan. Wil je een natuurlijke, authentieke sfeer in huis dan zijn deze kleden een must om te hebben. Ze zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende vormen en maten en ook met of zonder textuur. Leuk is dat je deze kleden in de zomer ook prima op je terras kan gebruiken om een extra knusse sfeer te creëren.

Lees ook:  3 x interieurtips en inspiratie voor wat harmonie in huis

Foto header via iStock, credits: KatarzynaBialasiewicz

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy