Google meets Vermeer

by Imke Walenberg

Wat heeft Google te maken met het Melkmeisje? Blijkbaar meer dan je denkt, want vandaag heeft Google namelijk in samenwerking met het Mauritshuis en 17 internationale partners ‘Ontmoet Vermeer’ gelanceerd. Een bijzonder project dat het dankzij moderne technologieën zoals Augmented Reality en Art Camera voor mensen over de hele wereld mogelijk maakt om online van het gehele oeuvre van de schilder Johannes Vermeer te genieten en een tentoonstelling te bezoeken die in het echte leven nooit zou kunnen plaatsvinden.

De toegepaste nieuwe augmented reality-functie van de Google Arts & Culture-app heet ook wel Pocket Gallery en tovert je smartphone als het ware om tot een portaal naar een virtuele tentoonstelling. Zo kun je met je smartphone in de hand door een expositie van het complete oeuvre van Vermeer wandelen.

Google meets Vermeer

Naast de schilderijen van Vermeer zijn er objecten te zien die licht werpen op het leven van Vermeer, waarvan weinig bekend is. Het project omvat ook verhalen die inzicht bieden in de nalatenschap van de Hollandse meester, zoals content van Tracy Chevalier, de schrijfster van de bestseller Girl with a Pearl Earring. Ten slotte kun je diverse video’s bewonderen van YouTubers zoals Today I Found Out, die de Nederlandse molen bezoekt die bijna 400 jaar geleden verf voor Vermeer produceerde.

Google Arts & Culture is voor iedereen gratis toegankelijk. Meer info kan je vinden via g.co/meetvermeer en de app downloaden kan via iOS of Android.

Lees ook:  5 x must-see films met motorfietsen in de hoofdrol

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy