Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Google meets Vermeer

Google meets Vermeer

Wat heeft Google te maken met het Melkmeisje? Blijkbaar meer dan je denkt, want vandaag heeft Google namelijk in samenwerking met het Mauritshuis en 17 internationale partners ‘Ontmoet Vermeer’ gelanceerd. Een bijzonder project dat het dankzij moderne technologieën zoals Augmented Reality en Art Camera voor mensen over de hele wereld mogelijk maakt om online van het gehele oeuvre van de schilder Johannes Vermeer te genieten en een tentoonstelling te bezoeken die in het echte leven nooit zou kunnen plaatsvinden.

De toegepaste nieuwe augmented reality-functie van de Google Arts & Culture-app heet ook wel Pocket Gallery en tovert je smartphone als het ware om tot een portaal naar een virtuele tentoonstelling. Zo kun je met je smartphone in de hand door een expositie van het complete oeuvre van Vermeer wandelen.

Google meets Vermeer

Naast de schilderijen van Vermeer zijn er objecten te zien die licht werpen op het leven van Vermeer, waarvan weinig bekend is. Het project omvat ook verhalen die inzicht bieden in de nalatenschap van de Hollandse meester, zoals content van Tracy Chevalier, de schrijfster van de bestseller Girl with a Pearl Earring. Ten slotte kun je diverse video’s bewonderen van YouTubers zoals Today I Found Out, die de Nederlandse molen bezoekt die bijna 400 jaar geleden verf voor Vermeer produceerde.

Google Arts & Culture is voor iedereen gratis toegankelijk. Meer info kan je vinden via g.co/meetvermeer en de app downloaden kan via iOS of Android.

Categories Entertainment Tech

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Google meets Vermeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *