Eén vijfde Nederlanders geeft huisdier kerstlook!

by Redactie

December is aangebroken! De Sint komt deze week langs en de kerstballen worden (vaak) vlot daarna alweer van stal gehaald. Maar hoe zit het met die kerstversiering? Wat is in en wat kan absoluut ‘niet’ meer?

Kunstboom wint terrein

Vooropgesteld; meer dan 70% van de Nederlanders tovert deze maand zijn huis weer om tot een magical place of joy. De authentieke kerstboom is alleen steeds minder te vinden in de Nederlandse woonkamer: bijna de helft van de Nederlanders geniet tegenwoordig van een kunstboom. Minder authentiek, maar wel zo duurzaam! Zeker duurzaam als je je bedenkt dat 87% van de echte kerstbomen na Kerst uiteindelijk in de vuilnisbak of op de brandstapel belandt.

Eén vijfde Nederlanders geeft huisdier kerstlook!

Tuincentra nog steeds populair

Wat betreft kerstdecoratie gaan de meeste Nederlanders nog wel ieder jaar de deur uit. Het grootste deel van de Nederlanders (67%) gaat voor het inkopen van versieringen (denk kerstballen, nepsneeuw, sierverlichting, kerststukjes en tafeldecoratie) nog steeds de fysieke winkels in. Ook kerstmarkten (iets meer dan 50 procent) zijn nog steeds een populaire plek voor het shoppen van kerstdecoratie, al blijken tuincentra (met meer dan 80%) met stip op nummer één te staan.

Huisdier krijgt kerstlook

Hoewel de helft van de respondenten nog steeds voor traditionele kerstversiering kiest, laat meer dan 30% zich wél verleiden tot trendgevoelige decoratie (Sissy-Boy is bijvoorbeeld een mooi voorbeeld). Waar deze kerstversiering thuis komt te hangen? Bijna iedereen (98%) geeft aan zijn of haar woonkamer te versieren, 53% versiert zijn tuin of balkon, 12% zijn slaapkamer, 74% voorziet zijn tafel van kerstdecoratie en 17% tovert zelfs zijn badkamer en/of toilet om tot een waar kerstparadijs! Ook het huisdier mag natuurlijk in deze kersthappening niet ontbreken: één op de vijf huisdierbezitters doet in ieder geval een poging om zijn of haar huisdier een kerstlook te geven.

Lees ook:  Restaurant Zheng: een culinaire én culturele reis door China

Bovenstaande cijfers komen uit het Grote Kerstonderzoek van Biano.nl. Aan dit onderzoek hebben 1.038 respondenten deelgenomen.

Foto Header via iStock, credits: Vasyl Dolmatov

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy