Dit zijn dé sporttrends van 2019

Dit zijn dé sporttrends van 2019

1) HIIT

HIIT staat voor High Intensity Interval Training en is gebaseerd op korte training sessies. Het is de cardio hit van dit moment vanwege de hoge intensiteit. Omdat je snel en effectief kan trainen kost het je ook relatief weinig tijd om te doen. Zowel goed voor conditie als kracht én je kan het doen alleen of juist in groepsverband.

2) Bodyweight

Bij deze manier van sporten gebruik je alleen je eigen lichaamsgewicht als ‘instrument’. Het is een goede manier om je zogenaamde functionele kracht en krachtuithoudingsvermogen te verbeteren. Het lijkt ook wel op een andere hype van dit moment waar we al eerder over schreven; calisthenics. Squats en push-ups zijn onder andere oefeningen die je met bodyweight kan doen.

3) Elektrisch mountainbiken

Je zal je misschien afvragen waarom zou je nu gaan mountainbiken op een elektrische mountainbike? Juist omdat het het fietsen leuker kan maken. Helemaal als je beginner bent en je wel mee wilt kunnen met ‘de groep’. Daarnaast kan je net wat meer kracht en afstand afleggen. Maar je kan er ook voor kiezen de accu tijdens het fietsen nog helemaal niet aan te zetten, maar pas op het einde, wanneer je bijna niet meer kunt en nog een laatste zetje nodig hebt. Mark our words: deze manier van fietsen gaat een van de meest populaire sporttrends worden…

4) Barre

Al een tijdje populair, deze op ballet geïnspireerde dans workout. Maar wel vooral bij vrouwen. 2019 wordt het jaar dat het ook populair gaat zijn bij mannen. Je werkt immers aan bijna elke spiergroep en gewricht staande aan de barre. Ideaal om hartstikke fit te worden!

Lees ook:  Pre-loved items shoppen en hét ultieme duurzame Kerstcadeau

Foto header via iStock, credits: XiXinXing

0 comments on “Dit zijn dé sporttrends van 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *