De beste december budget tips

by Redactie

Voor veel mensen is december een dure maand; de kerst- en Sint-cadeaus die gekocht moeten worden, feestelijke diners, een mooie outfit, de kerstboom…. Toch kan je, als je het slim doet, heel wat geld besparen en toch goed voor de dag komen. Lees daarom onze december budget tips:

1) Budget-cadeaus

Waar je veel geld op kan besparen zijn cadeaus. Pak je het namelijk slim aan, dan hoef je daar helemaal geen of weinig geld aan te besteden én kan je toch origineel zijn. Denk bijvoorbeeld aan zelf-maak-cadeaus zoals een homemade pesto in een mooie weckpot, een mooi gedicht dat je inlijst of een doe-cadeau (bijvoorbeeld een dagje samen naar het strand). Wil je wel iets kopen, dan zijn er ook genoeg budget-cadeaus. Kies dan wel voor praktische dingen, die iemand ook echt kan gebruiken. Zo kan je handige smartphonehoesjes kopen bij Gsmpunt.nl.

2) Food, food, food

Ook hier geldt; alles wat je zelf maakt, scheelt geld. Brood, taart, oliebollen, en ga zo maar door. Allemaal etenswaren die je zelf kan maken en die de totaalprijs van de decemberinkopen naar beneden kan halen. Sla ook slim in wat betreft vlees; koop het wellicht al een maand vantevoren en vries het in. Ga je pas vlak voor Kerst inkopen doen, dan betaal je de hoofdprijs. Origaniseer je een groot diner bij je thuis, dan kan je er ook voor kiezen dat iedereen iets van de maaltijd maakt en meebrengt.

3) Late kerstboom

Koop je kerstboom zo laat mogelijk, dan zijn ze een stuk goedkoper. Wil je het thuis wel al kerstig aankleden, hang dan alvast mooie lichtjes op en zet wat sfeervolle kerstaccessoires neer.

Lees ook:  Maak meer kans op de huizenmarkt met deze tips

4) Outfit

Wil je in een nieuwe outfit voor de dag komen bij het kerstdiner of op een Oud en Nieuw feestje? Je hoeft niet iets nieuws in de winkel te kopen; slimmer is om in de kast te duiken bij een vriend of vriendin en kleding uit te wisselen. Nog leuk ook!

Foto header via iStock, credits: Kerkez

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy