Charlie’s Travels: een (Zuid-)Afrika ervaring buiten de gebaande paden

by Imke Walenberg

Een reis maken in Afrika die niet traditioneel en standaard is, maar juist off the beaten track…. Dat is nog niet zo makkelijk, helemaal niet als je met een gezin met jonge kids reist. Dat het wel zeker mogelijk is, ondervond ik afgelopen maand in Zuid-Afrika, en wel met hulp van Charlie’s Travels.

Charlie wie?

Charlie’s Travels is opgericht door, hoe kan het ook anders, Charlie. Deze Nederlander reist al sinds 2014 door Afrika en overal waar hij komt, of dat nu onbekend Maasai-terrein is of de stranden van de Indische Oceaan, ontwikkelt hij samen met de bewoners aldaar nieuwe reizen, routes en experiences. Het doel met zijn reisbureau was een agency neer te zetten die ervoor durft te kiezen buiten de gebaande paden te treden. Zodoende maken ze allesbehalve pakket-reizen, maar elke trip is juist een co-creatie, waarin persoonlijke wensen met de Afrika-kennis van Charlie’s Travels tot een geheel worden gesmelt. Dat geldt dus ook voor wanneer je reist met kleine kinderen (zoals ik).

Voordat we naar Zuid-Afrika afreisden had ik contact met ‘Charlie’ over onze wensen. Tijdens ons verblijf in Zuid-Afrika was ons uitvalspunt Kaapstad, we wilden niet al te veel in de auto zitten, dus gaf ik aan dat het maximaal anderhalf uur rijden mocht zijn. Daarnaast was een stukje natuur op de plek van bestemming meer dan gewenst en voor de overnachting (de trip zou twee dagen duren) moest rekening worden gehouden met onze twee kids van 1 en 2 jaar oud. Niet veel later kregen we een voorstel per mail: een verblijf in een eco lodge in het Kogelberg Nature Reserve. Wauw, zo’n mooi voorstel had ik niet verwacht. We waren nog niet eerder in dit natuurgebied geweest en die eco lodges… wat een toffe escape! En precies op anderhalf uur rijden vanaf Kaapstad.

Lees ook:  Dit zijn dé (zomer) horlogetrends van 2019

Charlie's Travels: een (Zuid-)Afrika ervaring buiten de gebaande paden

Eco cabins

Ik kan niet anders zeggen dan dat de trip zelf ook allesbehalve tegenviel. Het Kogelberg Nature Reserve maakt op zichzelf al behoorlijk wat indruk. Het is een van de mooiste onaangetaste natuurreservaten in de omgeving van Kaapstad en vormt het hart van het zogenaamde Cape Floral Kingdom. De eco lodges liggen nog wel een stukje rijden het reserve in, extra leuk, want daardoor voelt het alsof je samen echt op avontuur bent. De eco lodges waarin wij sliepen horen bij Oudebosch Eco Cabins. In totaal zijn er 5 lodges die een mini-eco-park vormen. En allemaal even prachtig en (natuurlijk) ecologisch. Dat wil zeggen dat er onder andere gebruik wordt gemaakt van zonne-energie, de daken letterlijk groen zijn en je de wc niet met water doorspoelt maar je een schep aarde gooit op je behoefte (iets wat de kids nogal interessant vonden…). Het aanwezige zwembad is een natuurzwembad en is een heuse natuurdroom te noemen (het uitzicht!). Met recht kan ik zeggen dat één nacht te kort was, want op deze plek kan je prima een week vertoeven én tot rust komen. Ook en juist misschien wel met kleine kinderen.

Charlie's Travels: een (Zuid-)Afrika ervaring buiten de gebaande paden Charlie's Travels: een (Zuid-)Afrika ervaring buiten de gebaande paden Charlie's Travels: een (Zuid-)Afrika ervaring buiten de gebaande paden Charlie's Travels: een (Zuid-)Afrika ervaring buiten de gebaande paden

Ben je dan ook op zoek naar een stukje Afrika tijdens je reis waar ook persoonlijkheid in zit? En wil je juist niet zo’n geijkte safari doen waar er al zoveel van zijn? Dan is het zeker een aanrader om Charlie aan te schrijven, wij kunnen alleen maar zeggen dat onze escape een meer dan bijzondere toevoeging was aan onze reis door Zuid-Afrika!

Lees ook:  5x de mooiste motor routes door Europa

Charlie's Travels: een (Zuid-)Afrika ervaring buiten de gebaande paden

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy