Amsterdam Light Festival: alleen maar highlights!

Als de dagen korter worden en de feestdagen naderen, verschijnen overal in het straatbeeld lichtjes. Soms zijn dat complete knipperinstallaties met de kerstman in zijn arrenslee aan een gevel. Het kan ook heel wat subtieler en vooral stijlvoller. Tijdens het Amsterdam Light Festival (ALF) is onze hoofdstad even de lichtstad van Nederland of zelfs van Europa. Wij deden als een van de eersten een rondje langs de kunstwerken. Een ervaring die in één woord te vangen: WAUW!

We zijn alweer toe aan de zevende editie van het ALF. Tot en met 20 januari 2019 kan iedereen in Amsterdam genieten van schitterende lichtkunstwerken die overal in de stad zijn opgedoken. Met de boot, op de fiets of gewoon lekker te voet kun je langs de lichtsculpturen en –installaties struinen en ze van alle kanten bewonderen.

Light is the medium

Het thema dit jaar is ‘The Medium is the Message’, de beroemde uitspraak van mediawetenschapper Marshall McLuhan. En het is wel duidelijk wat het medium hier is… De invulling van deze boodschap is door elke kunstenaar helemaal naar eigen inzicht ingevuld. Zoals gezegd met een schitterend resultaat .

Starry night

Hoewel elk van de werken absoluut de moeite waard is, zijn er toch echt wel een paar must sees. Wij waren het meest onder de indruk van de spinnenbrug ‘Spider on the bridge’ en de ‘Parabolic light cloud’. ‘Light a wish’ spreekt iedereen aan die weleens de pluizen van een paardenbloem heeft weggeblazen. Het resultaat zweeft nu boven de grachten. Een andere speciale vermelding is er voor ‘Starry night’. Er hangt momenteel een echte Van Gogh in Amsterdam, waarin de beroemde penseelstreken vervangen zijn voor kleurrijk licht.

Lees ook:  Dit zijn de leukste wijnbars van het land

Speciale korting

Amsterdam Light Festival 2018 is weer een niveau hoger getild. Ga vooral genieten van al deze highlights. Om je een extra duwtje in de goede richting te geven, mogen wij lezers 5 euro korting aanbieden. Ga naar de site en gebruik de code: DAILY18. Gaat dat zien!

 

Beeld: Janus van den Eijnden

0 comments on “Amsterdam Light Festival: alleen maar highlights!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *