8 x deze boeken moeten op je must read list

by Imke Walenberg

1) Sapiens

Razend-populair zijn de boeken van Yuval Noah Harari. In Sapiens: een kleine geschiedenis van de mensheid verhaalt hij over het ongekende succesverhaal van de mensheid. Heb je deze uit, dan kan je ook nog Homo Deus en 21 lessen voor de 21ste eeuw lezen.

2) Mijn Verhaal

De ontroerende en ontwapende autobiografie van Michelle Obama. Heb je dit boek uit dan kan heb je niets anders dan respect voor deze krachtige, sterke vrouw.

3) Simpel

De kookboeken van Yotam Ottolenghi zijn stuk voor stuk musthaves voor de foodies onder ons. Zijn boek Simpel staat vol met, hoe kan het ook anders, eenvoudig (simpel) te bereiden gerechten. Maar natuurlijk wel met de signature Ottolenghi-smaak.

4) De Schelmenstreken van Reinaert de Vos

Koos Meinderts heeft het dertiende eeuwse verhaal over de sluwe en slimme vos Reinaert in een ‘nieuw jasje’ gestoken en met succes. Met name de twintig illustraties (door twintig verschillende illustratoren) die het verhaal begeleiden zijn prachtig!

5) De grote oven van Van Boven

De heerlijkste ovenrecepten van Yvette van Boven gebundeld in een mooi kookboek. Lekker en ongecompliceerd. Vind je het moeilijk het juiste kookboek voor iemand te kiezen, een boekenbon cadeaukaart is dan ook nog altijd een optie.

6) Doet Sneeuw Pijn

Carolien Spaans schreef dit prachtige boek over de liefde tussen haar en Jean Michel, een groot verlies (Jean Michel komt om bij een tragisch ski-ongeluk) en de diepe kracht om opnieuw te beginnen samen met haar baby-zoontje.

7) De nieuwe zijderoutes

In dit boek worden de opkomende zijderoutes naar het oosten gevolgd. Een route die loopt van Europa naar China via Rusland en het Midden-Oosten. Een mooi beeld wordt geschetst van hoe het heden en de toekomst van een wereld drastisch aan het veranderen is.

Lees ook:  Regent het? Bescherm dan je tas met de rain covers bags van BIRD

8) Kinderboeken met naam

Een extra tip, specifiek voor kinderen en extra leuk om als cadeau te geven. Je kan tegenwoordig namelijk heel eenvoudig kinderboeken, bijvoorbeeld van Woezel en Pip en Dikkie Dik, laten personaliseren door de naam van je kind de hoofdrol te geven in een verhaal. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is jouw favoriete boek te kiezen en de naam bij de bestelprocedure door te geven.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy