7 tips om een lange vlucht door te komen

by Redactie

Yes, je hebt die ene droomreis geboekt. Alleen is het wel nog ‘even’ minstens 10 uur vliegen naar deze geweldige bestemming. Hoe kom je die uren aan boord het meest relaxt door?

1) Tijd van de vlucht

Het tijdstip van de vlucht en de bestemming kan heel bepalend zijn voor hoe uitgerust je aankomt. Check van tevoren daarom goed wat de mogelijkheden zijn qua vertrektijden. Met veel tijdverschil is een nachtvlucht bijvoorbeeld niet altijd even handig. Aan de andere kant; reis je met kinderen, dan kan dat wel weer meer rust geven.

2) Makkelijke kleding

Ga niet voor fashionable maar liever voor comfortabel. Elastische, niet te strakke kleding, waarin je lekker kan zitten. En liefst ook wat laagjes die je aan of uit kan trekken. Ook schoenen die je snel aan en uit kan doen is een aanrader.

3) Entertainment

Op een lange, intercontinentale vlucht is er altijd wel entertainment aanwezig in de vorm van films en series. Maar zorg ook dat je iets te lezen bij je hebt of een puzzel waarmee je je gedachten wat kan afleiden. Helemaal fijn als je niet helemaal fan bent van (lange) vluchten. Ook kan je vooraf een iPad vol zetten met leuke games. En misschien heb je wel geluk dat je luxe vliegt en er wifi aan boord is. Dan kan je zelfs online games spelen, zoals online gokken of andere gokkasten gerelateerde spelletjes.

4) Eten

Vooral wanneer je eet volgens een bepaald dieet of last hebt van allergieën dan is het van belang van tevoren goed te communiceren met de vliegmaatschappij waarmee je vliegt wat je wel en niet mag eten. Vertrouw je het nog niet helemaal, neem dan voor de zekerheid ook zelf nog wat eten mee. Sowieso is het altijd handig om wat eten als back-up bij je te hebben.

Lees ook:  Pop-up geopend voor hippe joggingpakken

5) Beweging

Lange vluchten betekent láng zitten. En dat is niet bevorderlijk voor de doorbloeding. Probeer dan ook, waar mogelijk, af en toe tussen de gangen door je benen te strekken.

6) Hydrateren!

De droge lucht in vliegtuigen kan je lichaam en huis behoorlijk uitdrogen. Super belangrijk is het dan ook om veel water te drinken en niet te veel alcohol en koffie te nuttigen.

7) Reis-gadgets

Last but not least, reis-essentials zoals oordoppen, nekkussen en een toilettasje met bijvoorbeeld een tandenborstel, tandpasta en een contactlenzenhouder zijn heel erg handig om mee te nemen. Alles om zo fris en fruitig mogelijk op de plek van je bestemming aan te komen….

Foto header via iStock, credits: VladTeodor

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy