6 x tips voor de perfecte scheerbeurt

by Redactie

Wil je goed geschoren bij het kerstdiner van je (schoon)familie voor de dag komen? Maar kan je wel wat tips gebruiken, lees dan de volgende tips voor de perfecte scheerbeurt:

1) Wassen

Je begint altijd met nat maken van je baard en huid met warm water. Dat kan deppende met een warme doek, maar ook gewoon met direct warm water in je hand. Je huid wordt zo soepel en je poriën gaan mooi open staan. De beste omstandigheden voor het scheren van je baard.

2) Scheerzeep

Je hebt scheerschuim, scheergel en scheerzeep. Wat te kiezen? Over het algemeen zegt men dat scheerzeep het beste is om te gebruiken (kijk bijvoorbeeld eens op scheerzeep kopen bij manandshaving.nl). Zorg dat de zeep goed schuimt in je hand alvorens het aan te brengen op je baard. Zorg dat de baard ook goed bedekt is overal.

3) Hygiëne

Gebruik bij voorkeur altijd een nieuw scheermesje, dan weet je zeker dat het mes niet bot is of dat er nog onhygiënische restjes in zitten van een vorige keer. Scheer je jezelf onder de douche, dan pak je het helemaal goed aan. Tijdens het douchen kan je namelijk het meest effectief gelijk alles wegspoelen.

4) Scheerrichting

Scheer altijd met de richting mee als het de eerste scheerbeurt betreft. Dat voorkomt ook wondjes. Wil je het echt helemaal glad, dan is het aan te raden de tweede scheerbeurt tegen de richting in te scheren. Vind je dat niet prettig, dan doe je het tweede keer ook nog eens met de richting mee.

Lees ook:  Fashionable op de fiets met deze fietskleding

5) Ná het scheren

Tijd voor een goede afterbalsem om de eventueel geïrriteerde baardhuid te kalmeren en verzachten.

6) Onderhouden

In de dagen/weken na de scheerbeurt blijf je je huid goed verzorgen met een verzorgende olie of zalf. Zo blijft alles mooi zacht en gezond. Wil je weer een baard laten groeien? Zorg er dan voor dat je je baard dagelijks even goed kamt.

Foto header via iStock, credits: andreonegin

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy