6 x de leukste weetjes over parfum

by Redactie

Parfum kent een rijke geschiedenis en er zijn ‘bewijzen’ dat de eerste vormen van geur-gebruik al van rond 3500 v.Chr. komen. Waar vroeger echter parfum met name gebruikt werd als offer, wordt het nu gebruikt om zelf lekker te ruiken.

Iedereen heeft wel een lievelingsgeur parfum. Hoewel je smaak ook best wel kan veranderen in de loop der jaren. Waar je toen je achttien was nog hield van een meer zoete geur, kies je als je wat ouder bent misschien sneller voor een wat zwaardere geur.

Maar hoe weet je nu welke geur echt bij jou past en hoe kan je een parfum het beste bewaren. De antwoorden hierop en meer kan je vinden in onderstaande handige parfum-handleiding*:

1) Kiezen

De beste manier om een parfum te kiezen is door het parfum eerst op je polsen aan te brengen en vervolgens een paar minuten te wachten totdat de alcohol verdampt en de geur zich op je huid kan ontwikkelen. Testten op papieren strips doet niet veel.

7 x de leukste weetjes over parfum

2) Koffie als redmiddel

Heb je aan meer dan drie parfums geroken achter elkaar? Dan is het eigenlijk onmogelijk om nog goed de verschillen te kunnen ruiken. Tip is dan om je reukvermogen als het ware te resetten met behulp van koffie. Het neutraliseert je reuk weer voor even.

7 x de leukste weetjes over parfum

3) Bewaren

De beste plek om je parfumfles te bewaren is in de koelkast. Parfum houdt van koele, schaduwrijke omgevingen waarbij de meest ideale temperatuur 8 °C is.

7 x de leukste weetjes over parfum

4) Kleine hoeveelheden

Wil je de hele dag genieten van je parfum, dan doe je er goed aan om je parfumfles te verdelen over kleinere flesjes die je bij je kan dragen. Zo kan je de hele dag even bijspuiten. De grote fles bewaar je in de koelkast.

Lees ook:  N X Hans Ubbink = jurk gemaakt van koffiecupjes

7 x de leukste weetjes over parfum

5) Zo lang mogelijk plezier

Parfum die je aanbrengt op een vette huid houdt langer aan. Wat je kunt doen is daarom wat lotion of vaseline op je polsen en nek aanbrengen voordat je je geurtje opspuit.

7 x de leukste weetjes over parfum

6) Weelderig haar

Jet haar heeft een structuur die snel geur absorbeert en houdt het ook lang vast. Ideaal om je parfum op aan te brengen dus. Overigens is de beste manier om het parfum iets hoger in de lucht te sprayen en vervolgens (wel met ogen dicht) door de parfumwolk te lopen.

7 x de leukste weetjes over parfum

* Meer tips lees je op Shopalike.nl 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy