6 tips voor het goed onderhouden van je auto

by Redactie

Je auto goed onderhouden is het hele jaar rond van groot belang. Want je wilt niet met een onveilige auto rondrijden, of voor onverwachte verrassingen komen te staan. Wil je je auto gezond houden dan is het dus van groot belang om goed aan (preventief) onderhoud te doen. Dat kan je zelf ook heel makkelijk doen, door onder andere de volgende tips op te volgen:

1) Banden

Met je banden maak je heel wat kilometers, niet gek dat je die dus ook goed moet onderhouden. Check daarom regelmatig de bandenspanning en ook de proefdiepte (die moet minstens 1,6 millimeter bedragen). Doe dit minstens één keer in de maand, zo heb je goed zicht op de status van je banden.

2) Vloeistoffen

Het controleren van de koelvloeistof, olie peilen en het bijvullen van de ruitensproeiervloeistof zijn allemaal zaken die je ook heel goed zelf kan doen. Het ligt aan je auto (is het een nieuwe of een tweedehands auto?) hoe vaak je een en ander moet checken. Bij een wat oudere auto moet je bijvoorbeeld wat vaker je olie bijvullen. En dat is essentieel om te doen, want daarmee verleng je de levensduur van je auto.

3) Accu

Een accu heeft nooit het eeuwige leven, vervang daarom op tijd de accu van je auto als je denkt dat dat nodig is. Veel korte afstanden rijden met je auto is niet voordelig voor je accu, hij moet dan namelijk erg vaak stroom leveren. Aarzel vooral niet te lang bij een accu kopen, met een lege accu zitten is immers nooit leuk.

Lees ook:  7 x Roadtrips om nooit te vergeten

4) Ruitenwissers

Veel mensen vergeten dat de rubbers van een ruitenwissers ook kunnen slijten. Niets vervelender dan te rijden, in de stromende regen, met slecht werkende ruitenwissers. Heel onveilig ook! Zijn de wissers stroef, vervang de rubbers dan zo snel mogelijk om ook schade aan het raam te voorkomen.

5) Winterklaar maken

De overgang van de seizoenen maakt dat je nog eens extra met zorg naar je auto moet omkijken. Wanneer het kouder wordt is het vervangen van je banden erg belangrijk. Winterbanden zorgen ervoor dat je meer grip hebt op de gladde wegen. Daarnaast is antivries essentieel.

6) Poetsen!

Wil je dat je auto lang mee gaat, dan is het essentieel dat je jouw bolide goed schoon houdt. Zowel de binnen- als de buitenkant. Hiermee voorkom je ook tal van onnodige reparaties.

Foto header via iStock, credits: TuiPhotoengineer

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy