5 x producten voor de perfecte snor en/of baard

by Isabeau Kamphuis

Heb jij voor #movember je snor en misschien ook baard laten staan? Dan heb je een keuze te maken: er weer lekker afscheren of toch maar laten staan.. Voor alle mannen die zijn gevallen voor de look (en warmte!) van een beetje gezichtshaar hebben wij de vijf musthaves verzorgings- en stylingproducten even op een rijtje gezet.

1. Shampoo

Waarschijnlijk heb je al een fles shampoo of bodywash in de douche staan, net zo makkelijk om die gewoon ook in je baar of snor te smeren toch? Helaas zal de makkelijkste weg je niet naar het perfecte gezichtshaar leiden. Er wordt gelukkig ook shampoo speciaal voor je snor en/of baard gemaakt.

2. Beard butter

Shampoo is een belangrijk basisproduct voor iedereen met een snor en al helemaal als er ook nog een baard onder hangt. Maar ook een conditioner mag niet vergeten worden, zeker niet als je vaak last hebt van een extreem stugge of juist pluizige baard. Een leave-in conditioner, soms ook wel beard butter genoemd geeft jouw baard de hydratatie die hij nodig heeft.

3. Baard olie

Een product dat ook enorm kan helpen met het hydrateren van je baard is baard olie. Daarnaast is het vaak ook het beste middel tegen jeuk door een geïrriteerde, droge huid die zich onder je baard verstopt.

4. Baard kam

Zeker weten dat je olie goed verdeeld en opgenomen wordt? Dan kan een baard kam je helpen! De tanden van een baard kam staan net iets verder uit elkaar dan die van een standaard kam. Daarnaast is de kam meestal wat dikker zodat hij niet breekt of vast komt te zitten. Maar ook voor de dunne puntjes of precieze plekjes hebben veel baard kammen een kan met fijnere tanden die wel wat dichter op elkaar staan.

Lees ook:  Met Fantosti haal je hippe tosti's in huis

5. Snor wax

Voor een baard is een leave-in conditioner vaak genoeg, maar je snor is een ander verhaal. Om je snor in de gewenste positie of stijl te krijgen is er snorren wax. Net als een wax of pommade voor in je haar kan een snor wax je helpen met het behalen van de gewenste look. Let wel op dat je de restjes wax er goed uitwast met je shampoo aan het einde van de dag!

Foto header via iStock, credits: Gutzemberg

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy