5 x om deze broekentrends kun je niet heen dit seizoen

by Imke

Waar een jaar of tien geleden iedereen nog in een skinny jeans rondliep, is dat modebeeld nu wel veel anders geworden. Eigenlijk kan elk model broek en jeans wel. Niets is te gek, en oude trends worden ook weer nieuw leven in geblazen. Wij spotten de volgende vijf broekentrends waar je echt niet om heen kan:

1) Flared

Een enorm populaire trend op het gebied van dames broeken. Of ze nu gemaakt zijn van denim, velours, ribstof of stretch. Het kan allemaal. Het flared model was in de jaren ’70 voor het eerst een grote fashion hit. Iedereen droeg een flared jeans, van Michael Jackson tot aan Sonny en Cher. En nu, zo’n vijftig jaar later, zijn de wijde pijpen ook niet meer weg te denken. Qua fit kan je in deze winkel vaak ook nog kiezen uit high waist of juist low waist. Combineer jouw wijde pijpen met een mooie, minimalistische, strakke coltrui en klaar is je (winter)look.

Weet je het nog niet precies met die wijde pijpen, of dat nu wel jouw ding is? Dan is het handig om online te bestellen bij bijvoorbeeld Esprit. Daar kan je eventueel op factuur betalen en als je de broek terug stuurt als blijkt dat deze trend toch niet echt bij je past, hoef je niks te betalen. Zo kan je thuis op je gemak passen.

5 x om deze broekentrends kun je niet heen dit seizoen

Broeken in alle kleuren bij Esprit

2) Jeans met omgeslagen pijpen

Een echte ‘street’-trend, die niet voor iedereen is weggelegd (je moet wel een beetje de streetlook kunnen hebben). Maar past deze stoere stijl wel bij je dan zit deze broek letterlijk en figuurlijk als gegoten. Het model jeans is over het algemeen vrij wijd en de omslag mag ook breed, breder, breedst zijn. Wat je ook veel ziet is dat op de omslag nog toffe (merk)details verwerkt zijn.

Lees ook:  Dit zijn de zonnebril trends van deze zomer

3) Oversized broeken

Bij deze broeken heb je echt een riem nodig om alles op de plaats te houden. Want ’the bigger the better’. Fijn model als je een off day hebt; je voelt jezelf gelijk comfortabel in deze jeans. Mix en match het met toffe Adidas Stan Smiths of juist een killer hoge hak. Tip: kijk eens in de kledingkast van je vader of vriendje, misschien heeft hij nog wel een perfecte oversized jeans liggen.

4) Ruitbroeken

Klinkt als een trend die vooral bedoelt is voor paardenmeisjes en (Engelse) kak, maar is het zeker niet. De ruit anno is hipper dan hip, kijk maar eens bij Esprit. Liefst in de vorm van een perfecte fit skinny en gecombineerd met een stoere wollen trui. En ideaal om te dragen rond de kerstperiode; kom je gelijk in de feeststemming.

5) Leggings

En dan niet de standaard zwarte legging, nee, juist leggings in alle kleuren en patronen. De legging als eyecatcher. Denk aan arty prints en sparkling varianten. Ga dus snel je billen en benen trainen en laat ze shinen in deze trend.

Foto header via iStock, credits: tixti

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy