5 tips om een knusse wintertuin te creëren

by Redactie

Ben je gezegend met een heerlijke tuin, dan is het natuurlijk hartstikke jammer dat je daar voornamelijk in de lente en zomer gebruik van maakt. Maar als je het slim aanpakt dan kan je ook in de herfst en zelfs in de winter genieten van je tuin. Maak er gewoon een knusse wintertuin van. Hoe je dat doet? Lees onderstaande tips:

1) Winterharde planten

Stap één is het plaatsen van winterharde planten. Deze planten kunnen tegen de nodige vorst. Er zijn heel veel prachtige (en zelfs kleurige) winterharde planten te verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan de vlinderstruik, hulst, winterheide en fuchsia.

2) Tuinmeubelen

De tweede stap is het creëren van een knusse zithoek. Er zijn tal van winterproof tuinsets die niet alleen lekker zitten maar er ook mooi uit zien. Bijvoorbeeld deze mooie verstelbare tuinstoelen van tuinmeubelshop.nl. En wil je het nog extra cosy maken, plaats dan wat krukken van boomstammen. Dat geeft een super winterse touch.

3) Feed the birds!

De dieren in onze tuin hebben natuurlijk ook wat extra warmte én eten nodig in de winter. Hang daarom extra vogelhuisjes op en koop (of maak zelf) vetbollen. Vogels blij en jij blij, want de vogelhuisjes geven ook nog eens een knusse sfeer.

4) Lichtjes

Het is vroeg donker in deze maanden, des te meer reden om je tuin extra mooi uit te lichten. Hang lichtslingers op en versier tijdens de december feestmaand ook buiten een mooie boom. Wil je het helemaal afmaken, dan kan een goede vuurkorf ook niet ontbreken!

Lees ook:  Tips om je tiny house droom waar te maken

5) Warme aankleding

Leg lekker warme plaids buiten in mooie kleuren, waar je heerlijk onder kan kruipen wanneer je ’s avonds heel romantisch rond een warme vuurkorf gaat zitten. Knusser ga je het niet krijgen….

Foto header via iStock, credits: saraTM

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy