Winterse workouts voor in de woonkamer

by Isabeau Kamphuis

Knapperend haardvuur, warme chocomel en wollen truien waar je in kunt verdwijnen; wij worden helemaal warm bij het idee van winterse avondjes op de bank. Maar, met al die overheerlijke feestdagen die er weer aankomen zullen we onszelf een schop onder de kont moeten geven willen we niet met een extra kin aan het nieuwe jaar beginnen. Vaak zijn we tijdens de koudere maanden wat minder actief want een rondje hardlopen klinkt dan toch iets minder aantrekkelijk. Gelukkig hoeven we de deur niet uit om fit te blijven want deze gevarieerde workouts doe je gewoon in eigen huis.

Calisthenics

Oftewel de fitness vorm waarbij je geen apparatuur nodig hebt en precies daarom is deze sport perfect om thuis uit te proberen. Bij veel oefeningen heb je namelijk aan je eigen lichaamsgewicht al genoeg. De sleutel naar succes bij deze fitness vorm is het aanhouden van een goed tempo en ritme en dankzij alle verschillende mogelijk combinaties in oefeningen gaat deze sport je niet snel vervelen. Daarnaast kun je jezelf blijven verbeteren, sterker worden en naar een doel toe werken – allemaal vanuit je eigen woonkamer.

Yoga

Mentaal even volledig ontspannen en tegelijkertijd een goede workout meepakken; een halfuurtje yoga is het ideale momentje voor jezelf en een stuk intensiever dan veel mensen denken. Deze sport houdt je spieren warm en soepel tijdens de winter en kan je een stuk sterker maken.

Touwtjespringen

Een echte hardloop fanaat gaat waarschijnlijk ook in de kou gewoon een stukje rennen; kwestie van warme kleding toch? Maar té koud is ook niet lekker en straks wordt het ook weer glad buiten. Hoe kun je dan toch je cardio crave stillen? Tenzij je investeert in een loopband kun je het rennen het beste even laten liggen tot het voorjaar. Voor een goede cardio vervanging heb je alleen maar een springtouw nodig en je hartslag schiet binnen no time omhoog.

Lees ook:  Sport de hele maand januari gratis met Fit At Home

Foto header via iStock, credits: Deagreez

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy