One day gallery één dag open op Wereld Diabetes Dag

Op woensdag 14 november, Wereld Diabetes Dag, opent stichting Diabetes Onderzoek Nederland (DON) de eendaagse foto-expositie One day gallery by DON met het thema ‘Sluit je ogen niet voor diabetes type 1’. Doel: aandacht vragen voor de auto-immuunziekte diabetes type 1. Meer dan tachtig ingelijste werken van aanstormend talent en gerenommeerde fotografen zoals Bastiaan Woudt, Carli Hermes, Bart Oomes en Paul Bellaart en fotograferende BN’ers onder wie Humberto Tan en Marco Borsato zijn van 12:00 – 14:00 uur te bewonderen in het Transformatorhuis in de Westergasfabriek.

Tijdens de middag kan je je laten verrassen door de mooiste achtergrondverhalen over fotokunst en de fotograaf tijdens (gratis) rondleidingen om 12:15, 12:45 en 13:15 uur. Enkele fotografen zoals zullen ook aanwezig zijn om hun verhaal te delen. Daarnaast is het mogelijk om je eigen professionele #sluitjeogennietvoordiabetestype1-foto te laten maken.

One day gallery - foto door Bastiaan Woudt

Ingrijpende complicaties

De complicaties van diabetes type 1 zijn ingrijpend. Van blindheid en amputaties tot hart- en nierfalen en beschadigde zenuwen. De fotokunst wordt online via www.onedaygallery.nl en op 14 november verkocht tijdens het publieke evenement. ’s Avonds is de galerij geopend voor genodigden. De opbrengst van de One day gallery by DON komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar de genezing van diabetes type 1.

Kan je niet en wil je toch een bijdrage leveren aan de strijd tegen diabetes type 1? Ga dan naar de website www.stichtingdon.nl/word-donateur.

Lees ook:  4 x de mooiste natuurparken in indrukwekkend Rwanda

0 comments on “One day gallery één dag open op Wereld Diabetes Dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *