Licht in donkere, winterse dagen; hoe creëer je sfeer in huis?

by Redactie

Nu de dagen korter, kouder en donkerder zijn is het tijd om je huis extra knus en gezellig te maken. Helemaal met de feestdagen in aantocht. Hoe je dat doet? Wij geven tips:

Licht accenten

Niets zo ongezellig als fel, té wit licht. Aan de andere kant is het ook van belang dat je wanneer je bijvoorbeeld een boek wilt lezen er wel genoeg licht aanwezig is. Het slimste is dan ook te kiezen voor licht accenten, die je eenvoudig extra aan kunt zetten of toevoegen (maar ook weer weg kunt laten, wanneer de dagen langer worden). Zo kan je LED strips plaatsen die bepaalde items in je woonkamer uitlichten. Dat kan de televisie zijn, maar ook bijvoorbeeld de kerststal. Daarnaast werken lichtsnoeren ook zeer sfeerverhogend. Deze snoeren kan je in allerlei formaten en ontwerpen aanschaffen tegenwoordig. Of draai eens een bijzondere vintage design lamp in een fitting, te koop via onder andere Elektrobode.nl.

Kaarsen

December is dé maand bij uitstek om het in huis gezellig te maken met kaarsen. Maar ook in de andere wintermaanden geven kaarsen een ultiem knusse sfeer. Een trend die je veel ziet dit jaar zijn kaarsen in allerlei kunstige vormen. Tip: zet een groot (diner)bord vol met verschillende soorten, kleuren en formaten kaarsen. Wil je echt all the way gaan met Kerst, doe dan in plaats van elektrische kaarsjes in de kerstboom, échte kaarsjes in jouw boom. Authentieker kan je het haast niet krijgen. Wel opletten met de brandveiligheid hierbij natuurlijk!

Buiten X binnen

Hoewel we vooral binnen zitten in deze tijd, kan je het buiten ook gezellig maken. Hierbij kan je ook weer gebruik maken van een eerder genoemde lichtsnoer. Of hang een mooie lantaarn buiten bij je voordeur. Probeer er wel vooral geen licht-kermis van te maken, ‘subtiel’ is het toverwoord.

Lees ook:  5 x douche interieur inspiratie tips

Foto header via iStock, credit: Demkat

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy