Land Rover Experience: één groot off-the-road feest

by Petrick de Koning

Als inwoner van ’t Gooi vraag ik me weleens af of de gemiddelde bestuurder van een Range Rover of Discovery wel weet wat zijn of haar auto écht kan. Natuurlijk brengen ze je heerlijk comfortabel van A naar B. Toch komen deze auto’s veel beter tot hun recht buiten de gebaande paden. De uitnodiging van Land Rover Experience Nederland om de nieuwste generatie Land Rovers off-road te testen, was dan ook een no-brainer.

(Nog) hagelwitte auto’s

Een lunch in het Conservatorium Hotel was het eerste agendapunt van de Experience. Natuurlijk een perfect decor voor deze chique wagens, maar ik kwam om te rijden. Geen zorgen, op de binnenplaats van het hotel stonden ze al te blinken hoor. (Nog) Hagelwitte uitvoeringen van de Range Rover Sport, Evoque en Velar en de Discovery Sport. Ik kon niet wachten. In colonne gingen we op pad.

Een lekker drassig parcours

Eenmaal door het hek van het Expierence-terrein (video) in de uiterwaarden bij Kerkdriel begon het echte werk. Echter niet zonder een praktische uitleg van een ervaren instructeur. En niet voor niets. Ik zat in een Range Rover, een bakbeest van 5 meter en 2.570 kilo, die bomvol technologie zit om je veilig door het terrein te loodsen. Tijd voor actie op een drassig parcours met diepe sporen, modderige heuvels en verraderlijke obstakels. Ik dacht vooraf dat we wel even gingen ‘raggen’. Maar geloof me ‘gas erop’ was geen optie. Sterker nog, ik heb geloof ik niet veel harder dan 20/30 gereden.

Durven loslaten

Het is namelijk de kunst om ‘het terrein te lezen’ en continu in te schatten welke route je kunt kiezen. Off-the-road rijden moet je ook zeker niet alleen doen. Zeker in lastige situaties is alle hulp welkom. Niet gek dus dat Range Rovers uitgerust zijn met displays, camera’s en hulpsystemen die zorgen voor de perfecte overbrenging van alle power op de wielen. Ook als er eentje even niet meedoet en je met drie wielen op een gladde helling staat. Afdalen is sowieso een hele ervaring als je de Hill Descent Control optie inschakelt. Je moet dan wel het gas durven loslaten en op de techniek vertrouwen. Dit systeem brengt je namelijk uiterst gecontroleerd weer naar beneden.

Lees ook:  4 dingen waar je op moet letten als je jouw muren wilt omtoveren van saaie wall tot stukje design muur

Over een huis rijden

Het toetje van deze geweldige middag was een ritje in de achtbaan van het Urban Challenge Parcours. Wist je dat een Range Rover of Discovery makkelijk over een huis kan rijden? Of dat je met deze SUV ook ‘gewoon’ een  mega-wip kunt nemen? Ik wist het niet. Ik kan nu wel vertellen dat het spannend en fantastisch tegelijk is. En dat geldt eigenlijk voor de gehele Land Rover Experience. Het is één groot – off-the-road – feest!

Beeld: Land Rover Experience Nederland

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy