In 5 stappen een schoon, fris én opgeruimd huis

by Redactie

Waarschijnlijk zijn er maar weinig mensen die echt van opruimen en schoonmaken houden. Maar doe je er niets of te weinig aan, dan zal het stof, de was, en al niet meer, zich al snel gaan opstapelen in huis. En dat terwijl een fris en opgeruimd huis juist wél veel fijner leeft. Daarom geven wij 5 tips waarmee je je huis zonder al te veel moeite toch goed schoon krijgt:

1) Minimaliseer

Hoe minder spullen je in huis hebt, hoe minder je ook hoeft op te ruimen. Sounds easy, maar minimaliseren is toch moeilijker dan je denkt. Probeer toch een ronde door je huis te maken en weg te doen/geven wat je echt niet (meer) gebruikt. Dat scheelt in de toekomst bij elke schoonmaakbeurt heel wat troep opruimen.

2) Frisse lucht

Niets vervelender dan een muffe geur in huis. Belangrijk is dan ook om je woning altijd goed te luchten. Oók in de winter. Zet de ramen dagelijks minimaal een half uur (het liefst tegen elkaar) open. Door dit te doen kan je huis letterlijk weer kunnen ademen.

3) Stofzuigen

Ben je geen fan van stofzuigen? Het moet helaas toch, want een stofvrij huis leeft een stuk fijner. Probeer daarom het leukste ervan te maken; zet een muziekje op, zet je gedachten op nul en gáán.

4) Glimmende toilet en badkamer

Je hoeft je toilet en badkamer echt niet elke week helemaal van onder tot boven te poetsen. Zorg wel voor een wekelijkse kleine beurt, oftewel: even een natte doek over de bril en de zijkanten, de wasbak opboenen en met een wc-borstel de binnenkant poetsen. En vergeet ook niet op tijd de wc-eend te vervangen!

Lees ook:  Welke keukenwaren helpen jou door deze herfst heen?

5) Organiseer

Naast minimaliseren is organiseren ook een absolute must. Geef al je spullen een vaste plek zodat spullen niet gaan rondzwerven en creëer ook genoeg opbergruimte. Je spullen uit het zicht geven zo veel meer rust dan wanneer ze in het zicht liggen…

Foto header via iStock, credits: silverkblack

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy