Getest: Tentsile Connect Tree – kamperen boven de grond

by Petrick de Koning

De herfst is niet per se de beste periode om te kamperen. En zeker niet in Nederland. Toch sliep ik recent nog zeer comfortabel in een tent. Gelukkig was het geen standaardexemplaar, maar de Connect Tree van Tentsile. Omdat je met deze tent letterlijk in de lucht hangt, heb je geen last van optrekkend vocht of de koude grond. Het was een bijzondere en ronduit fantastische ervaring!

Lichtgewicht boomhut

Het ontwerp voor de Tentsile tenten is ontstaan uit liefde voor bomen. Veel mensen hangen een hangmat op om lekker te chillen in de tuin of op een camping. Waarom zou je niet een stap verder gaan en gewoon een lichtgewicht boomhut ontwerpen? Na wat pogingen en ongetwijfeld wat blauwe plekken bleek een stevige driehoekige hangmat van onverwoestbaar textiel de perfecte basis. Je spant het zeil met spanbanden tussen drie stevige bomen, voegt een paar flexibele stokken en een dakzeil toe en klaar ben je.

Foto via Facebook-pagina Tentsile

Het klinkt heel eenvoudig en dat is het ook echt. Het enige wat echt onmisbaar is zijn de bomen. Omdat de spanbanden die Tentsile levert flink lang zijn (6 meter), kun je gelukkig op heel veel plaatsen terecht. De canvasbanden en metalen scharnieren zorgen wel dat de tent in totaal 8kg weegt. Het is even de kunst om het grondzeil goed vlak te hangen (video). Het lukt in je eentje, maar met wat hulp is het net even makkelijker. Het opzetten (lees: ophangen) wijst zich vanzelf. De tent hangt binnen een kwartier.

Lees ook:  Travel Guide: Edmonton en Jasper, citytrip en skitrip in-één in Canada

Echt aan alles gedacht

Eenmaal strak aangespannen heb je een stevige basis om de binnentent op te zetten. Zomers kun je het daar prima bij laten. Wat later in het seizoen is een waterdicht buitenzeil geen overbodige luxe. Tot zover geen probleem dus. Maar hoe klim je er dan in? Ook daar is aan gedacht natuurlijk. Trek het zeil achterwaarts naar beneden tot onder je billen, grijp de speciale hanggreep en til jezelf met gemak naar binnen. Oké, de eerste keer levert dat zeker nog hilarische buitelingen op. Als je de truc eenmaal door hebt, rol je echt zo je mandje in.

Hmm, maar rol je dan niet steeds naar elkaar toe in zo’n hangmat van 5 m2? Geen zorgen! Een slimme spanband zorgt dat je de tentbodem eenvoudig strak trekt. Extra voordeel is dat je geen gedoe met matjes hebt en vrij van de grond toch heel comfortabel slaapt. Ook je  bagage ligt lekker droog.  In de diepe hoeken is voldoende ruimte voor je tas.

Conclusie

De Connect Tree tent van Tentsile is echt super. Het is overduidelijk dat deze tent door een liefhebber ontworpen is. Echt alles aan deze tent is logisch. Hij hangt razendsnel en het is een superervaring om met een lichte deining in te slapen. Zeker met het slaapmaskertje dat Tentsile als extra service meelevert.

Oh ja, uit liefde voor bomen plant Tentsile 18 bomen voor elk tent die ze verkopen. Voorlopig dus hangplekken genoeg!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy