Bar Bitterbal

Gespot: Bar Bitterbal, óók (of juist) voor fijnproevers

Ooit geweten dat de naam bitterbal komt van een ‘bittertje’? Een sterk alcoholisch kruidendrankje waar deze bekende gefrituurde bal bij werd gegeten. Er zijn maar weinig mensen die een bitterbal kunnen weerstaan, helemaal als het in de vorm van een bittergarnituur onder je neus langs komt. En nu is daar Bar Bitterbal, een bar in Amsterdam waar je maar liefst 20 soorten bitterballen kan proeven.

Voor ieder wat (bitterbal)wils

In de bar kan je natuurlijk kiezen voor de bekende runderbitterbal, maar veel ‘spannender’ is te kiezen voor bitterballen gevuld met bijvoorbeeld zwarte truffel & zwezerik, rode biet, black angus of hert. Wil je van alles wat proeven, dan kan je gaan voor een plateau met allemaal verschillende smaken.

Bitterballen
Foto via iStock, credits: chiarito

Good to know

Ook aan de mensen die vegetarisch of gluten-vrij eten is zeker gedacht. Deze bitterballen worden in een aparte frituur gebakken.

Zelf een bal proeven?

Utrechtsestraat 18, Amsterdam
Dagelijks open vanaf 9 uur

Lees ook:  Dé modetrends van 2018 voor mannen en vrouwen

0 comments on “Gespot: Bar Bitterbal, óók (of juist) voor fijnproevers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *