Een standaard bruiloft? Zo pak je het net even wat anders aan!

by Redactie

Het idee dat een bruid een witte jurk en de bruidegom een donker kostuum aan heeft op hun bruiloft als lang ouderwets te noemen. Je hoeft tegenwoordig niet meer raar op te kijken als stellen het anders dan anders doen. Niet alleen wat betreft kleding (hello groene trouwpakken!) maar ook wat betreft locatie, hoeveelheid gasten, eten en dagindeling. Inspiratie nodig, bekijk dan onderstaande tips.

– Kies voor klein en intiem, in plaats van groot en massaal. Helemaal als je ‘on a budget’ zit is dit natuurlijk een slimme keuze. Maar sowieso is met een kleine groep mensen, wel meer mogelijk qua locatie, eten en meer. Ook is de optie om te trouwen in het buitenland dan dichterbij.

– Lekker eten en drinken hoort er vanzelfsprekend bij. Maar ook daar kan je origineel in zijn. Kies bijvoorbeeld voor een zelfgemaakt taartenbuffet in plaats van één grote (en vaak dure) bruidstaart. En zittend tafelen met tafelschikking is natuurlijk prima, maar waarom niet een heerlijke en relaxte trouw-bbq organiseren?

Polaroid fotocamera’s doen het altijd goed. Leg er een aantal neer op
verschillende plekken op de trouwlocatie. Deze foto’s zijn super tof om als herinnering achteraf te hebben.

– In een pluktuin kan je vooraf je eigen boeket plukken en ook bloemen voor de aankleding van de trouwlocatie. Zo’n veldbloemenboeket ziet er vaak veel mooier en natuurlijker uit dan een boeket van de bloemist.

– Wil je niet alleen foto’s van je bruiloft? Huur dan bijvoorbeeld een illustrator in, die gedurende de dag van de mooiste momenten een illustratie maakt.

Lees ook:  5 x de leukste NYE feestjes

– Ga je voor een festival-vibe-bruiloft? Maak dan vooraf een programmaboekje, inclusief poster, en stuur die op naar je gasten.

– Een foodtruck kan ervoor zorgen dat gedurende de hele dag en avond de eventuele honger tussendoor bij gasten gestild kan worden. Ziet er ook nog eens hartstikke gezellig uit.

– Creëer een karaoke-booth waar gasten als ze willen hun zangtalent kunnen laten horen. Doet het vooral goed als er al de nodige alcohol is genuttigd…

En bovenal… geniet van de bijzonder dag!

Foto header via iStock, credit: DariaZu 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy