6 x fun (fast) facts over Ferrari

by Redactie

Komt er een Ferrari langsgereden op de weg dan kijk je hoogstwaarschijnlijk altijd wel éven op. Maar wist jij de volgende fun facts over deze (voor velen) ultieme, dure en snelle bolide?

1) Origine

Het merk Ferrari werd in 1939 opgericht door een Italiaanse man genaamd Enzo Anselmo Ferrari. Enzo groeide op in de stad Modena met een enorme passie voor auto’s en racen. Hij was in eerste instantie een coureur en ontwierp daarnaast voor het Alfa Romeo-raceteam, voordat hij het Ferrari-autobedrijf oprichtte.

2) Logo

In1923 behaalde Enzo Ferrari met zijn Alfa Romeo de winst op het Saviocircuit. In het publiek stonden ook de ouders van de overleden Francesco Baracca. De ouders van Baracca gaven na deze overwinning het schild dat hun zoon op zijn vliegtuig had als eerbetoon en onderscheiding aan Enzo. Hun zoon vloog namelijk tijdens WOI met een zwart paard op zijn vliegtuig. Ferrari heeft dit teken overgenomen, maar plaatste het wel op een gele achtergrond (wat namelijk weer de kleur van de stad Modena was).

3) Kleur

Denk je aan een Ferrari, dan denk je aan de kleur rood. Dit komt vooral vanwege het raceteam en het is de kleur die vaak wordt gekozen wanneer de auto in films voorkomt. Daarom kiezen mensen over het algemeen voor de beroemde rode kleur. Je kan echter ook kiezen uit heel veel andere kleuren.

4) Prijs

Dat een Ferrari een aantal duiten kost, dat zal je niet verrassen. Maar het model 250 GTO staat bovenaan qua kostenplaatje. De Italiaanse autofabrikant produceerde tussen 1962 en 1964 slechts 36 van deze voertuigen en kost je meer dan 15.000.000 euro wil je er eentje aanschaffen. Overigens zie je steeds vaker dat je ook “betaalbaar” een Ferrari kan rijden, helemaal als je zelf handig bent. Zo kan je online aan Ferrari auto onderdelen komen.

Lees ook:  Wil je een laadpaal laten installeren of wil je dit zelf doen?

5) Michael Schumacher

De beroemde Duitse coureur en eerste piloot van Scuderia Ferrari, ontving het hoogste salaris van alle professionele sporters ooit. Aangezien hij de meest succesvolle coureur in de geschiedenis van de Formule 1 werd, hebben ze daar nooit spijt van gehad.

6) Bijnaam

De bijnaam van de bekendste Ferrari is ook wel Testarossa (rood hoofd). Het is één van de bekendste modellen van Ferrari en werd onder andere bekend door de jaren tachtig serie Miami vice. De naam verwijst naar een prestigieus model uit de 250-serie.

Foto header via iStock, credit: vvectors

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy