5 x wat te doen als je iPhone scherm kapot is

by Redactie

Het gebeurt vaak in een onbewaakte seconde… je telefoon valt uit je handen of je broekzak en hup, je scherm zit vol barsten. Balen, want dat betekent dat je een nieuw scherm moet regelen. Iets waar je liever geen geld aan wilt uitgeven. Is het je toch overkomen, hierbij 5 tips what to do next:

1) Ga niet zelf aan de slag

Ook al denk je dat je het zelf wal kan oplossen, ga niet zelf de monteur uithangen. Vaak maak je het dan alleen maar van kwaad tot erger. Daarnaast vervalt je garantie wanneer je zelf je iPhone open maakt en dat wil je al helemaal niet.

2) In de tussentijd

Heb je geen tijd om je telefoon gelijk naar een reparatieshop te brengen en wil je je iPhone wel gewoon blijven gebruiken? Zorg dan dat je een paar screenprotectors op voorraad hebt liggen thuis. Met deze beschermfolie op je kapotte scherm geplakt kan je je telefoon vrij ok voor een tijdje nog blijven gebruiken.

3) Check je verzekering

Het is verstandig om je inboedelverzekering te checken of je wellicht de reparatie vergoed kan krijgen. Vaak vergeten mensen dat en dat is zonde van het geld dat je hiermee kan besparen.

4) Betaalbare reparatie

Wil je betaalbaar een iPhonescherm reparatie laten uitvoeren? Zorg dan dat je even goed onderzoek doet online. Het is niet per se gezegd dat bijvoorbeeld Apple zelf de beste keuze is. Er zijn heel wat alternatieve shops die ook goede en betrouwbare reparaties aanbieden. Ook nog eens tegen betere prijzen.

Lees ook:  Een fashion smartphone

5) Les geleerd?

Natuurlijk is het onmogelijk om het risico van het laten vallen van je telefoon helemaal uit te sluiten. Toch kan je voorzorgsmaatregelen nemen. Schaf bijvoorbeeld de eerder genoemde beschermfolie aan en plak die bij voorbaat op je telefoonscherm. Nog voordat er dus krassen of iets dergelijks op kunnen komen. Koop ook een beschermhoes. Wellicht vind je dat niet per se heel fijn of mooi, maar praktisch en veilig is het wel.

Foto header via iStock, credits: Zbynek Pospisil

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy